Šport
1223 ogledov

Roglič in Jumbo-Visma: "Tu smo, da zmagamo!"

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič v nedeljo kot izrazit favorit začenja dirko proti soncu.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) danes začenja sezono 2021 na sloviti dirki Pariz - Nica. Strokovnjaki ga na dirki proti soncu postavljajo v vlogo izrazitega favorita, a kot poudarja 31-letni Kisovčan, je vsak dan dirka zase, Pariz - Nica pa velja za eno najtežjih v svetu kolesarstva.

Danes in v ponedeljek bosta prvi dve priložnosti za sprinterje. Današnja bo potekala v okolici pariškega predmestja Saint-Cyr-L'Ecole, dolga pa bo 165,8 km.

Roglič in ostali favoriti bodo imeli prvi pravi preizkus v torek, ko bo na vrsti 14,4 km dolg kronometer v Gienu. Četrta in šesta etapa bosta namenjeni eksplozivnim kolesarjem, ki obožujejo razgiban teren, vmes bodo v peti na račun znova prišli sprinterji, sedma pa bo kraljevska s številnimi vzponi.

Pariz-Nica, 7.etapa | Avtor: Cyclingstage Cyclingstage

Dobrih 166 km od Nice do Valdeblore La Colmaina bo v soboto bržčas že dalo skupnega zmagovalca, četudi je zadnja, osma etapa prihodnjo nedeljo v okolici Nice spet zelo razgibana.

"Na začetku sezone je vedno najpomembneje, da vidiš, na kakšnem nivoju sploh si. Všeč mi je novo kolo, tudi disk-zavore so korak naprej. Imam tudi popolno zaupanje v ekipo. Odkar sem videl, kako so dečki odvozili Dirko po ZAE, komaj čakam začetek sezone. Višinski trening sem opravil po vseh načrtih, tako da si želim, da že v prihajajočih se dirkah pokažem svojo najboljšo različico," je pred svojo prvo dirko sezone razkril Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Dirka Pariz-Nica, ki velja za eno najprestižnejših enotedenskih dirk sezone, predstavlja prvi veliki cilj v sezoni 2021 tudi za ekipo Jumbo Visma, v kateri se zavedajo vloge favorita in so rade volje tudi sprejeli ta izziv: "Tu smo, da z Rogličem dobimo skupni seštevek. Po tretji in četrti etapi bo jasno, če bomo morali braniti ali napadati skupno vodstvo v poslednjih etapah," je izjavil športni direktro Grischa Niermann.

Slednji je okoli Rogliča zbral izjemno močno ekipo, saj bodo Slovenca, ki se bo sploh prvič v karieri udeležil dirke proti soncu, podpirala skorajda vsa najmočnejša orožja nizozemske ekipe.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Primoža naj bi tako tekmovala tudi Steven Kruijswijk in George Bennett, ki bi prav tako tudi sama sodila v najožji krog favoritov za skupno zmago, če se ne bi podredila Rogliču, obenem pa bo imel Primož še podporo najnovejše okrepitve Sama Oomena ter treh izjemnih kronometristov, ki bi morali nadzorovati potek dirke po položnejših deli etap, Tonyja Martina, Josa van Emdna in Lennarda Hofstedeja.

Kar se tiče tekmecev, prednjačita kolesarja Ineos Grenadiers, Avstralec Richie Porte in britanski zmagovalec lanskega Gira Tao Geoghegan Hart. Nevaren bo tudi domačin Guillaume Martin (Cofidis), skupno zmago pa bo branil Nemec Maximilian Schachmann (Bora-hansgrohe).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice