Šport
818 ogledov

Mladi kolesarski as se je po pol leta vrnil na kolo, a ima težave

Remco Evenepoel Epa
Belgijec lahko znova normalno kolesari.

Mladi belgijski zvezdnik kolesarstva Remco Evenepoel je po šestih mesecih okrevanja po hudi nesreči znova sedel na kolo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Enaindvajsetletnik je namreč od zdravnikov dobil dovoljenje, da se lahko vrne na trening in kolesari s polno obremenitvijo.

Evenepoel, ki v kolesarski javnosti velja za enega največjih svetovnih talentov, je avgusta lani na dirki po Lombardiji trčil v betonsko ogrado mostu in se preko nje prekucnil v globino. Zlomil si je medenico.

Remco Evenepoel Posnetki gledalcev Šport Novi koti groznega padca. Če bi padel le malo kasneje... Remco Evenepoel Video Šport Grozno! Največji talent preko ograde v prepad

"Okrevanje je vedno povezano z vzponi in padci. Na začetku je bilo vse zelo pozitivno in poškodba se je zelo hitro zacelila, potem pa se je postopek upočasnil," je dejal zdravnik Phil Jansen v sporočilu za javnost ekipe Deceuninck - Quick-Step.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Dodali so, da bo minilo še precej časa, preden se bo nekdanji nogometaš, ki je igral tudi za belgijsko reprezentanco do 15 in 16 let, vrnil na ceste v tekmovalni podobi.

Evenepoel bi moral januarja začeti priprave z moštvom, a je moral zaradi bolečin prekiniti povratek na kolo. Njegov letošnji cilj kljub temu ostaja nastop na Giru.

Remco Evenepoel Zasačen Šport Ko je ležal okrvavljen in polomljen, mu je šef moštva segel žep

"Trenutno moram nadaljevati korak za korakom, potem pa se bomo glede na razvoj dogodkov odločili o nadaljnjih načrtih. Bistveno je, da napredujem," je dejal Evenepoel, ki je leta 2019, oziroma prvo sezono med profesionalci osvojil klasiko San Sebastian in se v Yorkshiru okitil s srebrom na svetovnem prvenstvuna kronometru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.