Šport
7782 ogledov

Grozno! Največji talent preko ograde v prepad

Remco Evenepoel Profimedia
Huda nesreča izjemnega kolesarja.

Belgijec Remco Evenepoel velja za kolesarja, ki bo dominiral v svetovnem kolesarstvu v naslednjih letih. Pred dnevi je suvereno osvojil nesrečno dirko po Poljski, kjer se je grdo poškodoval njegov moštveni kolega pri ekipi Deceuninck - Quick Step Fabio Jakobsen, na dirko po Lombardiji pa se je podal kot eden od glavnih favoritov. 

A dvajsetletnik jo je skupil ob spustu. Trčil je ob betonsko ogrado mostu, nato pa je poletel čez njo v globino. Ljubitelji kolesarstva so se bali najhujšega, kasneje pa so prišle informacije, da je pri zavesti, posnetki kamer pa so pokazali, kako so ga naložili v rešilni avto. "Remco je odgovarjal na vsa vprašanja doktorja," so izjavili pri Belgijčevi ekipi. 

Zahvalili so še za vse izrečene dobre želje, prosili pa, da ljudje ne ugibajo o stanju poškodovanega kolesarja. "Ko bomo imeli nove informacije, jih bomo tudi sporočili," so zapisali pri moštvu  Deceuninck - Quick Step.

"Remco je v bolnišnici v Comu. Je pri zavesti in ga zdravniki pregledujejo. Lahko govori, boli pa ga desna stran," so kasneje še sporočili. Italijanska radiotelevizija RAI je poročala, da jo je Evenepoel odnesel brez zlomov, a so poznejši pregledi pokazali zlom medenice in predrta pljuča, zaradi česar je za mladega kolesarja konec sezone, so sporočili iz njegove ekipe. Dodali so, da bo čez noč še v bolnišnici v Comu, v nedeljo pa ga bodo odpeljali v Belgijo.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Gospa, kam pa vi?

Na dirki jo je sicer bizarno skupil tudi nemški kolesar Maximilian Schachmann. Organizatorji ene od petih največjih kolesarskih klasik so si privoščili napako, na traso jim je namreč ušla gospa z vozilom, v njo pa je treščil član ekipe Bora Hansgrohe. Ta je sicer prikolesaril v cilj, osvojil je 7. mesto, a imel pri tem vidno težave s poškodovanim ramenom. 

Dirko je dobil Danec Jakob Fuglsang (Astana). Nekdanji zmagovalec dirke po Sloveniji je na zadnjem vzponu strl odpor Nizozemca Georga Bennetta (Jumbo-Visma).

Na zadnjem vzponu pred spustom v Como je Fuglsang imel 20 sekund prednosti pred Bennettom, do cilja pa jo je še malce oplemenitil (+0:31). Postal je prvi Danec z zmago na tej dirki. Tretji je bil njegov moštveni kolega Aleksander Vlasov z 51 sekundami zaostanka.

Nizozemec Bauke Mollema je bil četrti z 1:19 minute zamude, peti pa je bil njegov sotekmovalec iz ekipe Trek-Segafredo, Italijan Giulio Ciccone. Na šestem mestu pa je končal še en član omenjene ekipe, Italijan Vincenzo Nibali, ki je zaostal 3:31 minute.

Na dirki sta nastopila tudi Slovenca Grega Bole in Domen Novak (Bahrain - McLaren), ki pa nista bila povsem v ospredju.

Komentarjev 1
  • Avatar Wenterella
    Wenterella 01:04 16.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice