Šport
6049 ogledov

Povzročitelj: Ne najdem besed, kako mi je žal

Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Epa
Nizozemskemu sprinterskemu asu je zelo žal.

Nizozemski kolesar Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) se je opravičil za padec, ki ga je povzročil v sredini prvi etapi dirke po Poljski. V njej jo je hudo skupil njegov rojak Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-step), ki je pristal v bolnišnici v Katovicah s hudimi poškodbami. Trenutno je v umetni komi na intenzivnem oddelku.

Groenewegen je v sprintu prve etape spremenil smer vožnje pri visoki hitrosti, pri čemer se mu Jakobsen ni mogel umakniti ali ga prehiteti, kasneje pa je po preboju ograde silovito trčil v funkcionarja dirke ter v steber v ciljnem prostoru.

Danes je član nizozemskega moštva Jumbo-Visma izrazil svoje obžalovanje nad dogodkom ob koncu sredine etape. "Sovražim to, kar se je zgodilo včeraj. Ne najdem besed, ki bi opisale, kako zelo žal mi je za Fabia in vse ostale, ki so zaradi tega padli," je na Twitterju zapisal 27-letnik, ki je prvi prečkal ciljno črto.

dirka po Poljski množičen padec Foto Šport Hude obtožbe za Rogličevega klubskega kolega: "Moral bi v zapor!"

Kasneje so ga zaradi nevarne vožnje diskvalificirali, po predaji primera disciplinski komisiji Mednarodne kolesarske zveze pa ga najbrž čaka še precej hujša kazen. "V tem trenutku je najbolj pomembno Fabiovo zdravstveno stanje. Ves čas mislim nanj," je še zapisal Groenewegen.

Danes dopoldne je moštvo Deceuninck-Quick-stepa objavilo spodbudne podrobnosti o stanju ponesrečenega mladega sprinterja. V noči je bil namreč Jakobsen operiran na obrazu, zdravniki pa ga bodo skušali tekom dneva zbuditi iz umetne kome, so zapisali pri belgijskem moštvu.

Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec | Avtor: Epa Epa

Grožnja s tožbo

Direktor ekipe Patrick Lefevere je še napovedal, da ne bo odstopil od pravnega postopka proti povzročitelju nesreče. "Potrjujem svoje včerajšnje besede s Twitterja. Groenewegen je storil umazano potezo, na Mednarodno kolesarsko zvezo smo že poslali pritožbo, ovadili pa ga bomo tudi na poljski policiji. Sprint sem si ogledal že več kot desetkrat in enostavno ne morem verjeti, da se je to zgodilo," je napovedal Lefevere.

Šef nesrečnega kolesarja je tudi potrdil, da so ga poklicali iz Groenewegnove ekipe Jumbo Visma, se mu opravičili, sam pa jim je dejal, da ne more razumeti, zakaj je njihov kolesar nekajkrat spremenil smer, na koncu pa tekmeca s komolcem izrinil v reklamne panoje. "Zelo ste pogumni, da ste sploh poklicali. Še vedno sem neizmerno jezen," naj bi Nizozemcem, sicer ekipi Primoža Rogliča, dejal Lefevere.

Komentarjev 1
  • Avatar Gallisenna
    Gallisenna 01:06 07.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun