Šport
905 ogledov

Takšne so zadnje informacije o stanju nesrečnega kolesarja

dirka po Poljski množičen padec Epa
Poškodbe so resne.

Stanje zmagovalca včerajšnje prve etape dirke po Poljski, Nizozemca Fabia Jakobsena, ki je hudo padel v ciljnem sprintu, je še naprej resno, a stabilno, so sporočili iz njegovega kluba Deceuninck-Quick-step.

Po navedbah belgijskega moštva 23-letni Jakobsen, ki je kljub padcu dobil prvo etapo, ni utrpel možganskih poškodb, cela je ostala tudi hrbtenica. Zaradi drugih hudih poškodb in ureznin, zaradi katerih je izgubil veliko krvi, je še vedno v umetno inducirani komi pod neprestanim nadzorom zdravnikov v bolnišnici Wojewodzki v Katovicah.

Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Video Šport Brutalen padec v ciljnem sprintu, kolesar v komi!

V noči je bil Jakobsen operiran na obrazu, zdravniki pa ga bodo skušali tekom dneva zbuditi iz umetne kome, so spodbudno novico zapisali pri Deceuninck-Quick-stepu.

Jakobsen se je v ciljnem sprintu v Katovicah, ki zaradi spuščanja terena velja za enega najhitrejših, zapletel v ograjo, pri hitrosti 80 km/h grdo padel in priletel v sodnika dirke ter v ciljni steber, potem ko ga je iz sprinterske linije izrinil rojak Dylan Groenewegen, član Jumbo-Visme.

Do nesreče Jakobsena je prišlo natanko leto dni po smrti belgijskega kolesarja Bjorga Lambrechta, ki je življenje izgubil 5. avgusta 2019 na Dirki po Poljski. 

Po diskvalifikaciji z dirke je primer nizozemskega sprinterja, na katerega se je usul plaz kritik zaradi obnašanja v zaključku, Mednarodna kolesarska zveza Uci že predala disciplinskemu sodniku, ki bo v prihodnjih dneh izrekel kazen 27-letnemu članu moštva, za katerega dirka Primož Roglič.

dirka po Poljski množičen padec Foto Šport Hude obtožbe za Rogličevega klubskega kolega: "Moral bi v zapor!"

Zaradi poškodbe ramena ob padcu v ciljnem prostoru je moral dirko zapustiti tudi včeraj drugouvrščeni Francoz Marc Sarreau (Groupama-FDJ). Virtualno vodilni je tako član ekipe CCC Kamil Malecki, na drugem mestu pa je slovenski kolesar Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), ki se je v Katovicah izognil padcu in prvo etapo končal na tretjem mestu.

Danes bo na Poljskem na sporedu druga od petih etap. Kolesarji bodo morali v dokaj ravninski etapi premagati 151,5 km med Opolami in Zabrzami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.