Šport
7720 ogledov

Brutalen padec v ciljnem sprintu, kolesar v komi!

Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Epa
Na uvodni etapi dirke po Poljski je prišlo do ciljnega sprinta, ki se je končal na neverjeten način.

Z etapo od Chorzowa do Katovic, dolgo 195,8 kilometra, se je začela letošnja dirka po Poljski, ki spada v svetovno serijo.

Lani je imela omenjena dirka tragičen pridih, saj je na njej pred točno letom dni umrl 22-letni Belgijec Bjorg Lambrecht. Letos bi se že uvod lahko končal na podobno tragičen način.

riedmann Velika tragedija Šport Po hudi nesreči umrl komaj 17-letni kolesar

V boju za zmago sta bila Nizozemca Fabio Jakobsen (Quick Step) in moštveni kolega Primoža Rogliča Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma).

Slednji je tik pred ciljem nepravilno zaprl Jakobsena in izzval hudo trčenje in posledičen padec tekmeca. Groenewegen je nato padel tudi sam in v nevarnost spravil še nekaj kolesarjev.

 

Po prvih poročilih naj bi Jakobsena, čigar stanje je resno, dali v umetno komo. 22-letni Nizozemec je bil nato s helikopterjem prepeljan v bolnišnico. Ob nesreči jo je skupil tudi snemalec ob progi, čigar stanje je prav tako kritično.

Glede na postopanje bi si Groenewegen kaj lahko prislužil kazen vodstva tekmovanja, če bo to ocenilo, da je namerno ogrožal dobrobit tekmeca.

Lani je etapo s ciljem v Katovicah dobil Slovenec Luka Mezgec, kar je bila ena od dveh etapnih zmag na tej dirki. Še eno od sedmih etap na lanski dirki je dobil Slovenec Matej Mohorič.

Mezgecu (Mitchelton-Scott) dirka po Poljski še naprej leži. Danes je v sprintu glavnine zasedel četrto mesto. Etapo je sicer najhitreje končal Groenewegen, a je bil naknadno diskvalificiran, tako da je Mezgec osvojil končno tretje mesto. Jakobsen je padel čez ciljno črto in zasedel drugo mesto.

Komentarjev 1
  • Avatar Perriolla
    Perriolla 01:47 06.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

Sorodne novice