Šport
368 ogledov

Baloh podrl rekord na 1.000 kilometrov

Marko Baloh Instagram
Podiranje svetovnega rekorda je potekalo na Balohu dobro znani lokaciji v Dobrovniku

Slovenski ultrakolesar Marko Baloh je v soboto v Dobrovniku začel loviti ultra-kolesarske svetovne rekorde; njegov glavni cilj je bil svetovni rekord v kronometru na 1000 km. Kot so na Instagramu sporočili iz Spiegel Bikes, je Balohu uspelo doseči novo rekordno znamko, ki zdaj znaša 28:50:14 ure. Rekorda na 24 ur pa mu ni uspelo podreti.

Baloh je bil glede rekordov pred kolesarjenjem previdno optimističen. "Naredil bom vse, da oba glavna rekorda pristaneta v mojih rokah, a sem malo bolj optimist glede rekorda na 1000 km, glede Strasserjevega rekorda na 24 ur pa bo zadeva verjetno zelo blizu. Izredno bom zadovoljen, če mi ponovno uspe prevoziti več kot 900 km. Konča se lahko tako in drugače," je napovedal Baloh, ki mu ni uspelo podreti rekorda na 24 ur.

Na poti do 1000-kilometrske znamke je namreč želel prehiteti tudi Christopha Strasserja, ki drži svetovni rekord prevoženih 896,2 kilometra v 24 urah, a je bil neuspešen, poroča spletna stran lendavainfo.com.

Olav Kooij VN Kranja Kolesarstvo Šport V Kranju slavje Rogličeve ekipe

Baloh je prevozil "le" 865,3 kilometra, kar pomeni, da mu je do želenega rekorda (899 km) zmanjkalo 33,7 km ali krog in pol.

Sezona 2020 je edinstvena v tem, da do konca junija ni bilo kolesarskih dirk, tako da se je Baloh namesto dirkanja odločil, da se po desetih letih ponovno loti doseganja svetovnih rekordov. Leta 2008 je že dosegel svetovni rekord na odprtem velodromu, leta 2010 pa na zaprtem velodromu, kjer je tudi postal prvi človek, ki je v 24 urah prevozil na kolesu več kot 900 km (903,75 km).

Podiranje svetovnega rekorda je potekalo na njemu dobro znani lokaciji v Dobrovniku, kjer bi morala letos potekati že peta izvedba edine 24-urne dirke v Sloveniji Slo24Ultra. Zaradi koronavirusne pandemije je odpadla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice