Šport
2235 ogledov

Kolesarski zvezdnik podrl rekord v vožnji na "Everest"

Alberto Contador Instagram
Zmagovalcu vseh treh največjih etapnih dirk je uspel nov podvig.

Alberto Contador je v svoji bogati karieri, ki jo je sklenil leta 2017, prišel do najbolj prestižnih zmag. Dvakrat je slavil skupno zmago na francoskem Touru, dvakrat na italijanskem Giru in trikrat na domači španski Vuelti.

Kolesarski as šteje 37 let, pred nekaj dnevi pa mu je uspel še en podvig. Podrl je namreč nov "Everesting" rekord, kar pomeni, da je najhitreje opravil s premagovanjem višinske razlike, ki je potrebna za vzpon na najvišjo goro sveta.

Chris Froome Kolesarstvo Šport Nezadovoljni Froome bo zamenjal ekipo

Contador je rekord podrl na pobočju Silla del Rey v španski pokrajini Kastilja in León. Zadnji del omenjenega vzpona je dolg okrog kilometer in ima povprečen naklon okrog 13 odstotkov.

Španec je 78-krat opravil pot po omenjenem odseku, da je skupno dosegel nadmorsko višino, višjo od vrha Mount Everesta. Vsakič se je seveda moral spustiti na začetek zaključnega vzpona, tako da je skupno prevozil 139,35 kilometra.

V seštevku je premagal 8.925 višinskih metrov, kar je 77 metrov več od konice "strehe sveta" (8.848 m). Za celoten podvig je porabil sedem ur, 27 minut in 20 sekund.

"Everest norost je opravljena. Opogumili ste me s svojimi sporočili. Več kot sedem ur vrtenja pedal in premaganih 8.848 višinskih metrov. Zahteven izziv, toda lepa izkušnja," je na Instagramu zapisal popularni El Pistolero.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice