Šport
158 ogledov

Velika odločitev za letošnji Tour

Tadej Pogačar in Primož Roglič Profimedia
Direktor dirke spregovoril tudi o gledalcih.

Direktor kolesarske dirke po Franciji Christian Prudhomme je v pogovoru za španski El Periodico dejal, da bo letošnji Tour skoraj zagotovo potekal v prisotnosti gledalcev. Dodal je še, da so morali organizatorji spremeniti eno od etap, a da večjih sprememb v luči novega koronavirusa na največji tritedenski dirki na svetu ni pričakovati.

Prudhomme je v pogovoru za španski časnik dejal, da bodo za gledalce obstajale določene omejitve. "Morda letos res ni najboljše leto za zbiranje avtogramov. Navijači bodo lahko obiskali Tour, a bodo razporejeni tako, da bodo oddaljeni od tekmovalcev," je dejal direktor Toura. Pričakuje, da bodo protokole za obisk gledalcev urejali ves julij in tudi v začetku avgusta.

Dodal je, da bodo na vzpone predvidoma spuščali le gledalce na kolesih, pohodnike in tiste, ki bodo uporabljali sredstva javnega prevoza organizatorja, medtem ko bo vožnja z avtomobili in avtodomi zelo omejena.

Obenem je dodal, da na odru za zmagovalce ne bo več poljubljanja in objemanja, v veljavi pa bodo strogi zaščitni ukrepi. "Ampak ponavljam, položaj se spreminja iz dneva v dan, tako da bomo proti začetku Toura vedeli bolj natančno, kaj in kako omejiti," je na to temo dejal Prudhomme.

Tadej Pogačar in Primož Roglič Roglič o Touru Šport "Ni veliko hitrejših, lahko se ponovi in to takoj podpišem"

Omejen bo tudi reklamni konvoj več stotih vozil, ki pred glavnino pelje po trasah etap. Ta bo zaradi finančnega vpliva, ki ga je imel na trg novi koronavirus, letos omejen na vsega 60 odstotkov siceršnjega števila vozil, ocenjuje Prudhomme.

Organizatorji so po njegovih besedah morali skrajšati eno od etap. Tako bo 14. etapa med Clermont-Ferrandom in Lyonom za tri kilometre krajša (194 km), sicer pa Prudhomme do začetka Toura ne pričakuje novih posegov v traso.

Dirka po Franciji, na seznamu svojih ekip so tudi Slovenci Primož Roglič, Tadej Pogačar, Jan Polanc in Matej Mohorič, se bo po prilagojenem koledarju Mednarodne kolesarske zveze začela 29. avgusta, končala pa 20. septembra na Elizejskih poljanah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.