Šport
491 ogledov

Odlična novica! Še en izjemni slovenski hribolazec se odpravlja na Tour

jan polanc giro dirka po italiji Profimedias
UAE je potrdila ekipo za Tour, ob Pogačarju bo nastopil tudi Polanc.

Kolesarsko moštvo UAE Team Emirates je potrdilo osmerico za nastop na letošnji dirki po Franciji. Potem ko je bilo jasno, da bo prvič na Touru nastopil slovenski kolesarski as Tadej Pogačar, je manager ekipe Joxean Fernandez "Matxin" za spletni portal Tuttobiciweb potrdil, da v Francijo odhaja tudi drugi slovenski kolesar v ekipi, Jan Polanc.

Tadej Pogačar, Jan Polanc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Poleg Pogačarja in Polanca bodo na Touru osmerico ekipe ZAE sestavljali Fabio Aru, Davide Formolo, David De la Cruz, Alexander Kristoff, Sven Erik Bystroem in Marco Mercato.

Matxin je v pogovoru za italijanski spletni portal Pogačarja izpostavil kot dirkača nove generacije. "On in Remco Evenepoel sta prihodnost kolesarstva. Tadej je kolesar, ki je vsak dan močnejši in je edinstven v karavani. Ima vrhunsko sposobnost regeneracije in izjemno glavo. V nogah pa ima še veliko prostora za napredek," je izpostavil Matxin in dodal, da je Pogačar človek vrednot in da spoštuje delo vsakega posameznika v moštvu.

Tadej Pogačar po ZAE | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Vseeno pa na 21-letnika s Klanca pri Komendi ni postavil prevelikega bremena pred nastopom na Touru, zato bo ob njem na dirki po Franciji v vlogi kapetana tudi Italijan Aru.

Pogačar bo od 29. avgusta do 20. septembra prvič dirkal na največji tritedenski pentlji. V kratki, a uspešni karieri pa se že lahko pohvali s tremi etapnimi zmagami na lanski Vuelti in skupnim tretjim mestom na španski petlji za zmagovalcem Primožem Rogličem in drugouvrščenim Alejandrom Valverdejem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice