Magazin > VIP
25088 ogledov

Marko Potrč: "Situacija v Sloveniji je odkrito povedano grozljiva"

Marko Potrč Instagram
Marko Potrč o svojem novem projektu in svoji veliki strasti - športu.

Priljubljeni televizijski voditelj Marko Potrč je zagrizen športnik, ki vsako jutro vstane že ob petih, da se lahko posveti sebi, še preden vstane njegova družina. Šestkrat na teden gre v fitnes, trikrat na teden na kolo, dvakrat na teden teče in trenira borilne veščine, včasih pa doda tudi plavanje. "Kdor išče izgovore, jih bo našel, meni pa tak način življenja ustreza in dokler bom to lahko usklajeval z družino in z delom, bom to počel. Vstanem ob petih zjutraj, oddelam na radiu, treniram, dopoldne z Lili (Žagar, op. a) skupaj delava od doma, opoldne je na vrsti drug trening, nato pisarna, v Ljubljano in tako naprej. Najdem še tudi energijo in čas, da spravim deco spat, po tem pa je praktično vedno potrebno kaj postoriti še zvečer," pravi.

Prav s športom pa je povezan tudi njegov najnovejši projekt Cestni heroji, v katerem sta ob njem še Dejan Vračič ter Miha Krajnc. Skupaj z znanimi športnimi ambasadorji spodbujajo strpnost do kolesarjev na cesti. "Situacija v Sloveniji je odkrito povedano grozljiva. Kot kolesar si brez pretiravanja pogosto v smrtni nevarnosti. Vozniki avtomobilov redko razmišljajo in razumejo, kako presneto ranljiv je kolesar v primerjavi z avtomobilom. Zato je tudi prehitevanje z bočno razdaljo 1,5 metra prej redkost kot pravilo. Velikokrat prehitevajo tako rečeno 'na centimetre'. Zgodi pa se celo, da te skušajo namenoma zriniti s ceste ali vpijejo nate," pravi Marko, ki tedensko s kolesom naredi tudi do 200 kilometrov: "Ta prizadevanja smo začeli pred štirimi tedni in odziv je zelo lep. Ena zadnjih objav na Facebooku je recimo dosegla več kot 60 tisoč ljudi in delilo jo je 300 ljudi! Na naši spletni strani cestniheroji.si pa se lahko prijavijo podporniki, ki želijo pomagati pri tem poslanstvu, ga sprejemajo za svojega. Ne želimo se kregati, ali kazati s prstom na voznike. To ni naš namen. Kreganja imamo pri nas že več kot dovolj. Voznikom želimo le pokazati, kako ranljiv je kolesar in jih osveščati, da z agresivnim vedenjem vedno življenjsko ogrožajo kolesarje. Le želimo si, da to resnično razumejo."

Marko je med ambasadorje povabil tudi vrhunske slovenske in tuje športnike, kot so Primož Roglič, Ilka Štuhec, Luka Mezgec, Ivica Kostelić, Robert Kranjec, Rok Perko, Laura Šimenc in drugi. 

Komentarjev 22
  • ilija 17:48 21.junij 2020.

    Hihihi priljubljen tv voditelj.

  • Božidar Dinič 16:36 21.junij 2020.

    GOTOF SI PJE

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 16:21 21.junij 2020.

    anabolični steroidi delajo prave čudeže na mišičah. ravno nasprotno pa na podvozju, baje morajo tipi vzeti po dve viagri ,da se lahko sploh poščijejo, glede ostalega pa so popolnoma odrezani.

Sorodne novice