Šport
20249 ogledov

Grozljiva nesreča! Veliki šampion s helikopterjem prepeljan v bolnišnico

Niki Terpstra Profimedia
Nekdanji zmagovalec dirke Paris-Roubaix je s hudimi poškodbami končal v bolnišnici.

Nizozemski kolesarski as Niki Terpstra se je na treningu v bližini doma težje poškodoval. Zaradi različnih poškodb so ga morali iz Lelystada s helikopterjem odpeljati v bolnišnico, kot pravi njegova žena, ni v smrtni nevarnosti, bo pa potreboval kar nekaj časa, da si opomore. Bržkone v sezoni ne bo nastopal, poroča AFP.

"Na žalost so govorice resnične. Niki je danes tekom treninga doživel hudo nesrečo. Je v bolnišnici, kjer bo moral ostati še nekaj dni. Ni v smrtni nevarnosti, a bo potreboval dosti časa za okrevanje," je potrdila Ramona Terpstra.

Po poročanju nizozemskih medijev, naj bi Terpstra vozil v zavetrju motorja, ko je nenadoma zavil, da bi se izognil goski, ki je zatavala na cesto. Pri tem je zadel skalo ter padel.

Nemudoma je bil s helikopterjem prepeljan v bolnišnico, kjer so zdravniki potrdili zelo resne poškodbe, kot so sesedena pljuča, pretres možganov ter zlomljena rebra in ključnica.

Terpstra sicer velja za enega najboljših kolesarjev na svetu za enodnevne klasike. Je trikratni nizozemski državni prvak ter zmagovalec dveh znamenitih "kolesarskih spomenikov", Dirke po Flandriji ter dirke Pariz-Roubaix.

Niki Terpstra | Avtor: Profimedia Profimedia

Izmed najprestižnejših dirk je še dvakrat zmagal na enodnevni klasiki Dwars door Vlaanderen ter enkrat na E3 Harelbeke. Je množični zmagovalec številnih manjših spomladanskih klasik.

Je tudi skupni zmagovalec nekaterih z vzponi manj zahtevnih etapnih dirk. Dvakrat je dobil Dirko po Katarju ter enkrat Dirko po Valoniji in Eneco Tour.

Poškodoval se je tekom priprav na ponovni zagon kolesarske sezone, kjer si je kot glavni cilj sezone zadal Dirko po Franciji, Dirko po Flandriji ter dirko Paris-Roubaix.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.