Šport
180 ogledov

Rogličev ekipni kolega: Želim osvojiti Tour

Tom Dumoulin Profimedia
V nizozemskem moštvu bodo glavno besedo imeli Slovenec in dva Nizozemca.

"Kot zdaj kaže, se bo sezona nadaljevala v avgustu," je za spletno stran ekipe Jumbo-Visma dejal Tom Dumoulin. Kolesarski zvezdnik, ki je leta 2017 osvojil Giro, naslednje leto pa je bil drugi na dirki po Franciji, je sicer pred to sezono prestopil k ekipi v kateri je v zadnjih sezonah blestel tudi Slovenec Primož Roglič.

Dumoulin je večji del zadnje sezone izpustil zaradi poškodbe. "Na treningih sem čutil, da postajam Tom Dumoulin izpred dveh let," je zdaj izjavil Nizozemec in dodal: "Popolnoma se posvečam pripravi na Tour. Gre za največjo med največjimi dirkami, rad bi jo osvojil vsaj enkrat. Kot ekipi nam to lahko vsekakor uspe že zdaj. Na dirko odhajamo s tremi kapetani: Primožem Rogličem, Stevenom Kruijswijkom in mano."

"Vsak od nas bo imel priložnost, da se dokaže, a na koncu se bo vozilo za tistega, ki bo najmočnejši. Če se bo izkazalo, da imam več moči kot Primož in Steven, potem bom imel za sabo vrhunsko ekipo, enako seveda velja tudi za njiju. Trenutno je težko reči, kdo je močnejši. Glede na zadnje mesece bi dejal, da je to Primož, a nihče od nas tega ni imel priložnost potrditi v tem letu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice