Šport
164 ogledov

Štiriletni suspenz za nekdanjega zmagovalca na Touru

Jarlinson Pantano
Kazen je le simboličnega pomena.

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je kolumbijskega kolesarja Jarlinsona Pantana, ki je bil 26. februarja 2019 pozitiven po dopinški kontroli na domu, kaznovala s štiriletno prepovedjo nastopanja. Kolesar ekipe Trek Segafredo naj bi si poskušal pomagati s krvnim dopingom oziroma Epom.

Kazen ima bolj simboličen pomen, saj je danes 31-letni kolesar takoj, ko je izvedel za pozitiven test, končal kariero. "Nikoli si ne bi mislil, da bom kariero zaključil na tak način. Nimam ne časa ne denarja, da bi se borili proti Uciju. Ne mislim se opravičevati, saj sem nedolžen," je takrat dejal Kolumbijec, a krovna organizacija ga je danes dokončno spoznala za krivega, poroča spletna stran cyclingweekly.com.

Pantano je med drugim leta 2016 dobil tudi etapo na Touru, etapne zmage se je istega leta veselil še na dirki po Švici, leta 2017 pa je postal kolumbijski državni prvak v vožnji na čas, na cestni preizkušnji je bil drugi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.