Šport
78 ogledov

Pogačar si želi sodelovanja z Rogličem

tadej pogačar Epa
"Slovenci moramo držati skupaj," svoje stališče utemeljuje član kolesarske ekipe UAE Emirates.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je v svojem blogu dejal, da edini cilj za letošnjo sezono ostaja nastop na dirki po Franciji. V izjavi za spletni medij Sportal pa je spregovoril tudi o morebitnem sodelovanju z rojakom Primožem Rogličem na največji kolesarski dirki.

Kot je zapisal v blogu, so v preteklem tednu z ekipo UAE Emirates že zastavili okvirni načrt za nadaljevanje sezone. "V mojem programu dirk ostaja dirka po Franciji, njej pa bodo prilagojene ostale dirke, ki bodo služile predvsem kot priprava za Tour," je zapisal Pogačar.

Na njem kani sodelovati s Primožem Rogličem. Zmagovalec lanske Vuelte je v nedavnem pogovoru za STA dejal, da bi lahko s Pogačarjem, predvsem po uspešnem sodelovanju na dirki po Španiji lanskega septembra, sodeloval v želji po čim višji uvrstitvi na dirki po Franciji, ki bo potekala med 29. avgustom in 20. septembrom.

"Zagotovo. Slovenci moramo držati skupaj," se je v pogovoru za Sportal Pogačar strinjal z Rogličem.

Do dirke po Franciji so ostali še slabi trije meseci, sezona pa se bo predvidoma nadaljevala 1. avgusta na italijanskih tleh. Trenutni program treninga pa je ob odsotnosti tekmovanj namenjen predvsem počitku in regeneraciji telesa, zaradi česar je imel 21-letnik dovolj časa za sponzorske in medijske obveznosti.

Enaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi je minuli teden užival na slovenskih cestah, na katerih je treniral in snemal kadre v dolini Soče.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:16 29.maj 2020.

    Skupaj nepremagljiva !! Hočemo še par ponovitev tistega klanca z Vuelte na Touru !