Šport
29092 ogledov

27-letni slovenski kolesar umrl po boju z boleznijo

Alen Novak (desno) Facebook
Zbolel je za redko boleznijo, ki pri človeku prizadene male možgane.

Po dolgotrajni neozdravljivi bolezni se je minuli konec tedna poslovil Alen Novak, nekdanji kolesar Kolesarskega kluba Adria Mobil, so sporočili iz omenjenega kolektiva.

Novak, rojen v letu 1993, je bil član Adrie Mobil v mladinskih selekcijah od leta 2005 do 2010, pri dečkih je bil štirikratni državni prvak na velodromu, tekmovalno pot pa je zaključil v kategoriji starejših mladincev. Takrat še ni imel zdravstvenih težav.

Primož Roglič Foto Šport Roglič obdaril otroke, njegov sin že navdušuje občinstvo

Novak je zbolel za redko boleznijo, gerstmann-straeussler-scheinkerjevim sindromom, ki pri človeku prizadene male možgane. Povzroča gibalne motnje, težave pri govoru, izgubo spomina in še nekatere druge probleme.

"Alen je bil zelo dobrovoljen, popestril je vsak trening in zelo veseli smo ga bili, ko je treniral z nami. Po koncu kariere, ko ga je doletela težka bolezen, sem ga večkrat obiskal in z dobrodelnimi akcijami smo pomagali po najboljših močeh, da je imel v bolezni podporo, žal pa je šlo za zelo redko dedno bolezen, za katero ni zdravila," je Alena opisal njegov trener pri starejših mladincih Branko Filip.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice