Šport
18896 ogledov

Rogliča ustavili policisti, fotografija zaokrožila po spletu

Primož Roglič Profimedia
Najboljši slovenski kolesar se pripravlja na zapozneli začetek kolesarske sezone.

Ukrepi za zajezitev novega koronavirusa se v Sloveniji sproščajo tudi za športnike, zaenkrat predvsem za tiste v individualnih panogah.

Vrhunski športniki se že lahko posvečajo treningom, seveda pod določenimi posebnimi pogoji. Med njimi je tudi kolesar Primož Roglič, lanski zmagovalec španske Vuelte in eden najboljših tekmovalcev zadnjih let.

Policija uniforma policist Napad Slovenija Pijan v policista zalučal kolo

Zasavec se je že v prvih dneh karantene iz Monaka vrnil v Slovenijo, kjer lahko trenira bolje kot v prestižni kneževini. Med torkovo vožnjo so ga zaustavili policisti, a ni bilo potrebno izreči nobene sankcije.

"Med policijskim delom smo srečali tudi našega najboljšega kolesarja Primoža Rogliča, ki svetuje vsem, da kolesarimo varno in spoštujemo cestno prometne predpise, saj le tako varno pridemo na cilj," so ob fotografiji zapisali na Instagramu Slovenske policije.

Roglič in kolegi so medtem izvedeli za prenovljeni kolesarski urnik, v katerem se bodo nekatere najbolj prestižne dirke zaradi zgoščenega sporeda prekrivale.

Merijn Zeeman, športni direktor nizozemskega kolesarskega moštva Jumbo-Visma, je v intervjuju za spletni portal cyclingnews.com potrdil osmerico za letošnjo dirko po Franciji: prvi zvezdnik ekipe je slovenski as Primož Roglič. Poleg njega bosta vlogo še dveh kapetanov prevzela Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk.

Primož Roglič in Tadej Pogačar UCI Šport Zmeda v kolesarskem urniku, dirke se prekrivajo
 

Komentarjev 6
  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 16:29 06.maj 2020.

    Je prehitro vozil.

  • izy 11:24 06.maj 2020.

    Ni fer, da se plačilom davkom izogibajo, potem pa pridejo po bonitete(javno zdravstvo) v Slovenijo. Drugače ga je pa policist verjetno na radar dobil, ko toliko hitro poganja pedale.

  • Žurnalček 09:36 06.maj 2020.

    V Monacu je absolutno nemogoče voziti kolo kaj šele trenirati z dirkalcem !!

Sorodne novice