Šport
79 ogledov

Tudi Vuelta blizu novega termina

Tadej Pogačar in Primož Roglič Profimedia
Urnika dirk bo konec leta izjemno natrpan, če se bodo že sprostili ukrepi zaradi koronavirusa.

Kolesarska dirka po Španiji bi po prestavitvi dirke po Franciji zaradi pandemije novega koronavirusa lahko bila na sporedu oktobra, istočasno kot prav tako preložena dirka po Italiji, je danes poročal časnik El Pais. Časnik pravi, da se organizatorji zanimajo za termin med 3. in 25. oktobrom, ki bi lahko bil tudi nov termin za Giro. Ta bi sicer moral biti na sporedu že maja.

Organizatorji Tour de France so v torek potrdili, da dirke zaradi ukrepov proti širjenju pandemije v Franciji ne bo mogoče izpeljati med 27. junijem in 19. julijem. Francoski časnik Le Dauphine je nato kot morebiten nov termin francoske pentlje navedel 29. avgust do 20. september, kar bi se prekrivalo z načrtovanim terminom dirke po Španiji (14. avgust do 6. september).

A prioriteta bo izpeljati dirko po Franciji, ki velja za najbolj prestižno dirko na svetu in kolesarstvu prinese največ sponzorskih in televizijskih prihodkov. Tako Tour kot Vuelto vodi organizacija Amaury Sport Organisation, a zadnjo besedo pri novih datumih bo imela Mednarodna kolesarska zveza.

To sicer čaka še eno veliko tekmovanje, med 20. in 28. septembrom je predvideno svetovno prvenstvo v Švici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.