Šport
159 ogledov

Roglič že kmalu na 'Giru'

Primož Roglič Tre valli Varesine Reševalni pas/Twitter
Primož Roglič bo prvi zvezdnik virtualne dirke po Italiji.

RCS Sport, organizatorji največje italijanske kolesarske preizkušnje, so objavili, da bo na prihajajočem virtualnem Giru, ki bo na sporedu med 18. aprilom in 10. majem, kolesaril tudi slovenski as Primož Roglič, poroča spletni portal Cyclingnews. Dirka je sestavljena iz sedmih etap, potekala pa bo po posebnem režimu, so dodali pri RCS Sport.

Tridesetletni Kisovčan je le eden izmed doslej razkritih imen med zvezdniki kolesarstva, ki se bodo udeležili virtualne dirke. Med njimi je tudi evropski prvak Elia Viviani, nastop pa sta potrdila tudi nekdanja italijanska kolesarja Ivan Basso in Stefano Garzelli. Nastop so potrdili tudi pri moštvih Astane, Bahrain-McLarna, Movistarja in Rogličeve Jumbo-Visme. Veliko zanimanja je tudi med ženskimi ekipami, ki bodo prav tako tekmovale na svoji italijanski pentlji.

Za razliko od drugih dirk, ki jih ta čas spremljamo po medmrežju, bo način tekmovanja na virtualnem Giru precej drugačen. Vsaka od prvih šestih etap bo imela tridnevno časovno omejitev, zadnja v Milanu pa bo potekala v dveh dneh. Zmagovalec etape bo tisti, ki bo objavil celoten posnetek in zabeležil najboljši čas.

Primož Roglič Giro Kolesarstvo Šport Italijani jezni na Francoze: "To je napad na Giro!"

Najhitrejši skupni čas sedmih etap bo zmagovalcema v moški in ženski kategoriji prinesel roza majico, najboljšima mladima kolesarjema pa belo. Ves izkupiček, ki ga bodo zbrali v času tekmovanja tako s prispevki kot z nakupi uradnih izdelkov, bo namenjen za pomoč prizadetim zaradi novega koronavirusa.

Začetek dirke bo med 18. in 21. aprilom, prva etapa pa bo dolga 32,1 kilometra z višinsko razliko 480 metrov. Podobnih ali še bolj razgibanih bo naslednjih pet etap po celotni Italiji, zadnja, sedma, ki bo na sporedu 9. in 10. maja, pa bo potekala po ulicah Milana, in sicer z ravninskim kronometrom v dolžini 16 kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice