Šport
148 ogledov

Datum uradno potrjen! Znano, kdaj bo Roglič napadal največjo dirko na svetu

primož roglič dirka po franciji 17. etapa zmaga EPA
Uci je potrdil, da se bo dirka po Franciji začela konec avgusta.

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je tudi uradno potrdila, da bo letošnja dirka po Franciji zaradi pandemije novega koronavirusa med 29. avgustom in 20. septembrom in ne med 27. junijem in 19. julijem, kot je bilo sprva načrtovano. Kot so sporočili iz Ucija, bosta Touru sledili še dirki po Italiji in Španiji.

Tour de France 2018 Tudi Tour... Šport Francoska vlada sprejela odločitev ter porušila načrte Toura

"Izvedba dirke po Franciji v najboljših možnih pogojih je dobila osrednje mesto v kolesarski finančni sliki in njeni izpostavljenosti, tu gre predvsem za ekipe, ki s to dirko največ pridobijo, saj so takrat najbolj vidne," pravijo pri Uciju.

Krovna zveza je pojasnila, da za zdaj ostaja v predvidenem terminu, torej med 20. in 27. septembrom, tudi svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu v Švici, pa čeprav se bo delno prekrilo s Tourom.

Temu pa naj bi sledila dirka po Italiji, zatem pa še dirka po Španiji. Uci meri tudi na to, da bi našla še nadomestne datume za pet prestavljenih enodnevnih dirk.

Dirka po Franciji se je morala odpovedati izvedbi v prvotnem terminu, potem ko je francoski predsednik Emmanuel Macron prepovedal vsa javna druženja najmanj do sredine julija.

Skupno zmago na sloviti dirki naj bi sicer napadal tudi najboljši kolesar lanske sezone, Primož Roglič, kateremu je bil pred pandemijo koronavirusa nastop na Dirki načtovan kot prvi vrhunec sezone.

Tadej Pogačar in Primož Roglič Zasebni let Šport Roglič in Pogačar sta se vrnila domov Primož Roglič Improvizacija Šport Tako v samoizolaciji trenira Primož Roglič
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice