Šport
139 ogledov

Francoski Tour se bo morda vendarle odvil

Tour de France Epa
Eden najbolj prepoznavnih športnih dogodkov na svetu bi se lahko izpeljal po predvidenem terminu.

Francoska ministrica športa Roxana Maracineanu je v pogovoru za radio France Bleu izjavila, da bi se lahko letošnja izvedba največjega vsakoletnega športnega dogodka na svetu, kolesarske dirke po Franciji, odvila brez gledalcev.

"Mislim, da je to izvedljivo. Za razliko od drugih tekmovanj Tour v svojem ekonomskem modelu ne temelji na prodaji vstopnic, prihod navijačev ob progo je brezplačen. Če bodo odgovorni ljudje takrat še vedno na svojih domovih, bi si želeli gledati dirko prek TV ekranov. Velike izgube ne bi bilo," meni ministrica.

Roxana Maracineanu | Avtor: Epa Epa

Francoska vlada se pogovarja s podjetjem ASO, ki organizira Tour, in verjame, da bo dirko možno prirediti, to pa bi po odpovedi olimpijskih iger in evropskega prvenstva še povečalo zanimanje zanjo.

Primož Roglič Improvizacija Šport Tako v samoizolaciji trenira Primož Roglič

Letošnja dirka bi se morala začeti 27. junija v Nici in se končati 19. julija v Parizu. Od prve izvedbe Toura, leta 1903, kolesarji niso tekmovali le med vojnama, letos bi bila na sporedu 107. izvedba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.