Šport
388 ogledov

Vrhunskega kolesarja napadli med treningom

Harm Vanhoucke Profimedia
Najprej ga je zrinil s ceste, nato udaril.

Kolesar ekipe Lotto Soudal Harm Vanhoucke je doživel napad med treningom. V Belgiji so sicer prepovedali nepotrebna potovanja, a samostojno kolesarjenje je še vedno dovoljeno.

Dvaindvajsetletni kolesar je trening opravljal v zahodni Flandriji, na cestah, ki mejijo na Francijo, kjer se v bližini nahaja za kolesarske navdušence znameniti Roubaix. Med vožnjo ga je s ceste zrinil črni kombi, iz njega pa je kasneje skočil moški v starosti med 40 in 50 let in ga nekajkrat udaril v obraz.

"Moški je bil agresiven, čeprav sem ga nekajkrat zaprosil naj ohranja razdaljo. To je povsem nenormalno vedenje v času koronavirusa. če kdorkoli pozna to osebo, naj mi pošlje sporočilo," je na facebooku zapisal Vnhoucke.

S podobnim incidentom so se v domovini v preteklih dneh srečali nekateri italijanski profesionalni kolesarji, ki so jih nadlegovali nekateri vozniki. V Italiji so oblasti sicer odsvetovale, a ne prepovedale, kolesarstvo, saj bi lahko morebitni padci zahtevali posredovanje zdravnikov, ki pa so že tako preobremenjeni v boju s koronavirusom. V Španiji so se odločili za prepoved kolesarjenja na cestah in v naravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.