Šport
2161 ogledov

Tako v samoizolaciji trenira Primož Roglič

Primož Roglič Epa
Najboljši slovenski kolesar mora, tako kot drugi vrhunski športniki, improvizirati.

COVID-19 je skoraj popolnoma ohromil športni svet, to usodo deli tudi kolesarstvo. Po izjemni lanski sezoni je Primož Roglič najbrž upal na ponovitev številnih uspehov, a bo moral na to še malce počakati.

Harm Vanhoucke Padali so udarci Šport Vrhunskega kolesarja napadli med treningom

Zasavski kolesar, ki se je po koncu lanskega tekmovalnega obdobja preselil v Monako, skuša ohranjati dobro pripravljenost z vadbo v okviru domačega bivališča.

Tako je na Instagramu objavil fotografijo, na kateri ga je moč videti na stacionarnem kolesu, nameščenem na terasi, kjer s pomočjo prenosnega računalnika nabira kilometre.

Roglič se je v kneževino, po lastnih besedah, preselil zaradi boljših trenažnih pogojev v pripravi na dirko po Franciji. V teh dneh, ko po Evropi razsaja nevaren virus, pa bi mu morda bolj odgovarjala Slovenija, kjer je vendarle lažje najti manj prometne ceste, primerne za kolesarske treninge.

dirka po Sloveniji 2019 Težka odločitev Šport Dirke po Sloveniji ne bo

Pred nekaj dnevi se je Roglič z objavo na Twitterju spomnil lanskega uspeha na klasični dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, ko je 19. marca slavil zmago.

Nadaljeval je v še bolj udarnem slogu in na italijanskem Giru zasedel končno tretjo mesto, sezono pa kronal s slavjem v generalni razvrstitvi španske Vuelte. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.