Šport
139 ogledov

Največji slovenski kolesarski dogodek prestavljen

maraton franja Anže Petkovšek
Organizacijski odbor 39. maratona Franje BTC City je sprejel sklep, da v danih razmerah odpoveduje prireditev v predvidenem terminu.

Organizatorji 39. mednarodnega kolesarskega maratona Franje so danes zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedali prireditev od 12. do 14. junija. 

Po posvetovanju z Mednarodno kolesarsko zvezo (Uci) so že sprejeli dva nadomestna termina. Dirka bo ali prvi konec tedna septembra ali oktobra, so sporočili iz organizacijskega odbora.

Pandemija virusa covid-19 je s svojimi posledicami zajela celoten svet in začasno ustavila tudi organizacijo množičnih športnih prireditev, med katerimi je tudi mednarodni kolesarski maraton Franja, največji kolesarski dogodek v Sloveniji.

Zato je organizacijski odbor 39. maratona Franje BTC City sprejel sklep, da v danih razmerah odpoveduje prireditev v predvidenem junijskem datumu, dokončno odločitev o 39. izvedbi maratona bo organizacijski odbor sprejel do konca junija.

Organizatorji pa so sporočili, da se globoko zavedajo vseh resnih posledic gospodarske in družbeno-socialne krize po koncu pandemije.

"Na zahtevni preizkušnji bodo tudi množični športni dogodki in njihovo ponovno oživljanje. Ob tem bodo morali mnogi pokrovitelji izkazovati visoko družbeno in ekonomsko odgovornost," so zapisali v sporočilu za javnost na čelu z direktorjem dirke Gorazdom Penkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.