Šport
167 ogledov

Na sloviti klasiki zmaga olimpijskega prvaka

Greg van Avermaet youtube
V Belgiji bi danes morala biti na sporedu kraljica kolesarskih klasik, dirka po Flandriji.

Ker Dirke po Flandriji zaradi epidemije novega koronavirusa ni bilo moč izpeljati na cestah, so se organizatorji odločili za virtualno različico dirke, 13 asov se je pomerilo na trenažerjih s svojih domov. Prvi zmagovalec virtualne dirke je postal Belgijec Greg Van Avermaet, sicer olimpijski prvak cestne preizkušnje  iz Rio de Janeira.

Kolesarji so uprizorili zadnjih 32 kilometrov dejanske trase, s simulacijami treh zahtevnih vzponov. Van Avarmaet, sicer aktualni olimpijski prvak in specialist za klasike, je s povprečno hitrostjo več kot 40 kilometrov na uro na cilj prišel z 20 sekundami prednosti pred rojakom Oliverjem Naesonom in 21 sekundami pred Ircem Nicolasom Rocheom.

Dirka je bila polna komičnih vložkov, tako so Avstralcu Michaelu Matthewsu na tla padle računalniške naprave, v ozadju pa se je zaslišal jok njegovega sina.

"Zabavno je bilo. Brez pretiravanja mislim, da smo se vsi imeli dobro. Seveda dirko ne moremo primerjati s pravo, a ideja je dobra. Dal sem vse od sebe, že dolgo nisem imel tako visokega srčnega utripa," je s svoje podstrešne sobice sporočil Van Avermaet, kolesar poljske ekipe CCC, ki preživlja težke dni. Kolesarjem so namreč zaradi krize znižali plače, nekaj spremljevalnega osebja pa tudi odpustili.

Video Šport Tako je Alex Marquez ugnal tekmece v MotoGP

Poleg omenjenih so na tekmovanju sodelovali še Thomas De Gendt, Jasper Stuyven, Remco Evenepoel, ki je nekaj časa bežal pred zasledovalci, Tim Wellens, sotekmovalca Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo Visma Wout Van Aert in Mike Teunissen, Zdenek Štybar, Yves Lampaert in lanski zmagovalec dirke Alberto Bettiol. V takem vrstnem redu so se tudi razvrstili za najboljšimi tremi, medtem ko je Matthews ostal brez uvrstitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.