Šport
870 ogledov

Dirka Rogličevega slavja z drugačnim začetkom

Vuelta Jumbo-Visma Epa
Profesionalnega dirkanja svetovne serije ne bo vsaj do 1. avgusta, kolesarski koledar je postavljen na glavo.

Potem ko so organizatorji ene od treh največjih kolesarskih dirk na svetu, španske Vuelte, dopoldan sporočili, da se dirka letos zaradi pandemije novega koronavirusa ne bo začela na Nizozemskem, so zdaj določili start v španski pokrajini Baskiji. Mesto starta bo Irún, dirka, ki jo je lani dobil Primož Roglič, pa bo namesto 23 dni trajala 20 dni.

Umberto Marengo Poteza Šport Namesto, da bi vadil za Giro, se je odločil raznašati hrano

Organizatorji so danes sprva v sporočilu za javnost odpovedali start španske pentlje v nizozemskem Utrechtu, tri etape bi morale potekati zunaj španskih meja, po videokonferenci z Mednarodno kolesarsko zvezo Uci pa so začetek dirke po Španiji prestavili v Irun.

Sprva je bilo na programu Vuelte 21 etap, po novem jih je 18. Za zdaj termin dirke še ni znan.

Glede na to, da profesionalnega dirkanja svetovne serije ne bo vsaj do 1. avgusta, je kolesarski koledar postavljen na glavo. Vuelta bi se morala začeti sredi avgusta, a je njen termin zasedel preložen Tour de France.

Zveza Uci bo morala od avgusta do konca leta v kolesar nekako umestiti vse tri največje dirke, Tour, Giro in Vuelto, cestno svetovno prvenstvo ter vseh pet največjih enodnevnih dirk.

Novi koledar, posodobljen zaradi koronavirusne krize, bo objavljen 5. maja, so sporočili iz Ucija.

Komentarjev 1
  • Avatar Kolmeressa
    Kolmeressa 00:54 30.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

Sorodne novice