Šport
93 ogledov

Lanski zmagovalec Gira razkril načrte

Richard Carapaz Giro Epa
Kolesar, ki je lani v skupnem seštevku Gira ugnal Vincenza Nibalija in Primoža Rogliča, je krizo preživljal v domovini.

Ekvadorski kolesar Richard Carapaz je potrdil, da se bo oktobra vrnil na Giro in poskušal ubraniti lansko zmago, seveda, če bo položaj v zvezi z epidemijo novega koronavirusa dovoljeval izvedbo dirke. Na Giru naj bi bil Ekvadorec kapetan Ineosa, svoje nove ekipe, v katero je pred sezono prestopil iz Movistara.

Remy Di Gregorio Doping Šport Štiriletni suspenz za kolesarja, prvič padel na Touru

Carapaz je z veseljem sprejel odločitev ekipe, ki ga je uvrstila med nastopajoče na Giru. To pomeni, da mu ne bo treba pomagati kapetanom na Touru, na katerem ekipa enakovredno računa na Chrisa Frooma, Gerainta Thomasa in lanskega zmagovalca Egana Bernala.

Giro d'Italia naj bi potekal od 3. do 25. oktobra.

Ekvadorec, ki je lani v skupnem seštevku Gira ugnal Vincenza Nibalija in Primoža Rogliča, je krizo preživljal v domovini. Zdaj načrtuje, da se bo na začetku poletja vrnil v Evropo na treninge. Septembra naj bi nastopil na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja.

"Postal sem zvezdnik, a ostajam na trdnih nogah. Rad delam iste reči. kot sem jih pred tem. Rad tudi pomagam otrokom. Pandemija nas je prizadela, a živim v odročnem območju, kjer je bilo število okužb majhno. Imel sem srečo, da sem lahko ostal z družino in nadoknadil čas, ki ga izgubljam med sezono," je dejal Carapaz.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice