Šport
111 ogledov

Slovenci prebijajo led, tudi z Rogličem in Pogačarjem

Pogačar Roglič Vuelta Reševalni pas/Twitter
Zaradi zgodnje izvedbe bo to prva dirka, ki bo štela za točke Ucija in bo zato v svetu kolesarstva uživala veliko zanimanje.

Kolesarska zveza Slovenije (KZS) je danes na novinarski konferenci predstavila seznam tekmovalcev za cestno dirko državnega prvenstva. Na njem sta se med drugimi znašla tudi najboljša slovenska kolesarja, Primož Roglič in Tadej Pogačar, ki bosta v nedeljo skušala prva pripeljati v cilj na Ambrožu pod Krvavcem.

Poleg Rogliča in Pogačarja bodo na startu v Cerkljah na Gorenjskem tudi drugi slovenski kolesarji, ki bodo skušali ugnati trenutno prvega in desetega kolesarja z lestvice Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Nastopili bodo vsi kolesarji moštva Bahrain - Meride, Matej Mohorič, Jan Tratnik, Luka Pibernik, Grega Bole in Domen Novak. Zadnji bo tudi branil naslov državnega prvaka in nastopil z majico v slovenskih barvah. Obenem bo imelo moštvo veliko ekipno prednost v primerjavi z drugimi najboljšimi kolesarji iz svetovne serije.

Iz ekipe UAE Team Emirates bosta nastopila dva, ki ju bo iz avtomobila vodil slovenski selektor in direktor moštva Andrej Hauptman. Družbo Pogačarju bo na DP delal Jan Polanc, ki je že dokazal, da se lahko meri z najboljšimi hribolazci, potem ko je na lanskem Giru nekaj dni nosil rožnato majico.

kolo Slovo Šport Nekdanji kolesarski as umrl v 55. letu starosti

Roglič bo, kot je vajen v zadnjih letih, nastopil sam, a se bo, kot pravi, skušal znajti na dirki, ki bo tako zanj kot za druge najboljše slovenske kolesarje predstavljala presenetljiv začetek nadaljevanja sezone med kolesarsko elito.

Poleg omenjenih bosta nastopila tudi Luka Mezgec v dresu Mitchelton - Scotta, potem ko je propadel posel s špansko organizacijo Manuela Fundacion, in Žiga Jerman, ki dirka za Groupama - FDJ, ki pa ne sodita med glavne favorite na preizkušnji. Nastopil bo tudi nekdanji državni prvak tako na cesti kot v kronometru Jani Brajkovič v dresu domače Adrie Mobil.

Organizatorji so letos z državnim prvenstvom pohiteli zaradi epidemije novega koronavirusa, ki je združila vse najboljše kolesarje na sončni strani Alp. Zaradi zgodnje izvedbe bo to prva dirka, ki bo štela za točke Ucija in bo zato v svetu kolesarstva uživala veliko zanimanje. Nenazadnje so se za spremljanje DP prijavili tudi tuji novinarji in fotografi.

Trasa je zaradi dejstva, da bodo na njej prisotni najboljši, malce prilagojena, slovenska krovna zveza pa si po sedmih krogih v dolžini dobrih 19 kilometrov obeta predvsem spektakularen zadnji vzpon, ki v dolžino meri osem kilometrov s povprečnim naklonom osem odstotkov, s čimer bo skupna dolžina trase merila 146 kilometrov.

Med glavnimi favoriti sta zagotovo Roglič in Pogačar, a ravno podpora moštva bi utegnila premešati karte že na ravninskem delu v okolici Cerkelj na Gorenjskem, ki zaradi cest in morebitnega vetra na izpostavljenih delih velja za zelo zahtevno traso.

Letizia Paternoster Foto Šport Imate radi ta šport? Ona je dodatna reklama zanj ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice