Šport
10687 ogledov

Hude obtožbe za Rogličevega klubskega kolega: "Moral bi v zapor!"

Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec
1/5
Epa
Po sporni potezi člana ekipe Jumbo Visma je kolesarski svet izrazil ogorčenje nad tovrstnimi manevri in nad organizatorji dirke po Poljski.

Po hudem padcu, ki ga je z nepravilnim zapiranjem Fabia Jakobsena v sprintu prve etape dirke po Poljski povzročil član ekipe Jumbo Visma Dylan Groenewegen, so se oglasili številni kolesarji in člani njihovih moštev. Vsi obtožujejo Nizozemca, da je krivec za skupinski padec in zahtevajo stroge sankcije.

Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Video Šport Brutalen padec v ciljnem sprintu, kolesar v komi!

Pri Jakobsenovemu moštvu Deceuninck-Quick Step, kjer zaenkrat lahko le upajo, da se bo njihov kolesar izmazal, menijo, da si Groenewegen tega nikakor ne bi smel privoščiti in napovedujejo tožbo. 

"To ni bilo nič drugega kot kriminalno dejanje, take stvari so v kolesarstvu povsem izginile. Zaradi tega bi moral v zapor," meni Patrick Lefevere, športni direktor ekipe.

Podobnega mnenja je tudi mladi Remco Evenepoel, prvi favorit za skupno zmago na dirki: "Groenewegen si zasluži dosmrtno prepoved tekmovanja. Lahko ga je sram," meni belgijski čudežni deček.

Videti je, da se poteze svojega kolesarja sramujejo tudi pri nizozemski ekipi Jumbo Visma. Pri moštvu Primoža Rogliča napovedujejo, da se bodo najprej pogovorili s svojim tekmovalcem, nato pa izdali sporočilo za javnost.

So pa nekatere ekipe izrazile nezadovoljstvo z organizatorji. Menijo, da jih lanska smrt Bjorga Lambrechta, zaradi katere številke 143, ki jo je lani nosil nesrečni Belgijec, ni več na tej dirki, ni izučila, da je bila ciljna ravnina slabo zavarovana, sploh pa naj bi bila težava v tem, da je bil sprint nekoliko navzdol in da lahko tekmovalci dosežejo hitrost 80 km/h.

Prav pri taki hitrosti je Groenewegen povsem pred ciljem potiskal Jakobsena k ogradi, usoden je bil odriv s komolcem, zaradi katerega se je zaletel v ogrado, jo podrl, nato pa ga je vrglo v sodnika, ki je s kamero snemal prihod v cilj. Oba naj bila težje poškodovana, oba naj bi bila v umetni komi, oba so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

riedmann Velika tragedija Šport Po hudi nesreči umrl komaj 17-letni kolesar

Pomoč v bolnišnici so morali poiskati še nekateri kolesarji, poškodovan naj bi bil tudi Groenewegen, a nihče tako hudo kot Jakobsen in sodnik.

Srečo je imel edini slovenski predstavnik Luka Mezgec, ki je bil povsem blizu incidentu, a na njegovi levi strani, zato se je padcu izognil. V sprintu je lanski zmagovalec v Katovicah zasedel tretje mesto, po diskvalifikaciji Groenewegna pa je zmagal nesrečni Jakobsen.

Komentarjev 2
  • Energetik 10:59 06.avgust 2020.

    Saj to ni bilo prvič, a splet vseh okoliščin je kriv za tak konec..., res je bilo je ozko...

  • anton55 09:57 06.avgust 2020.

    Preozka ciljna ravnina.

Sorodne novice