Šport
314 ogledov

Ekipni zdravnik: "Upamo na najboljše"

Fabio Jakobsen Epa
Ekipni zdravnik optimističen glede Jakobsonove vrnitve v peloton.

Pet dni po hudem padcu nizozemskega kolesarja Fabia Jakobsena na dirki po Poljski je zdravnik ekipe Deceuninck-Quick Step izrazil optimizem glede popolnega okrevanja kolesarja in njegovo vrnitev v kolesarstvo. Ob tem je Yvan Vanmol sporočil, da Jakobsen ni utrpel poškodb vitalnih organov.

"Glede na grozovitost nesreče je v zelo dobrem stanju. Vitalni organi niso bili poškodovani, zdaj pa upamo na najboljše. Je pri zavesti. Ne more še govoriti, se pa sporazumeva preko telefonskih sporočil," je Vanmol dejal za belgijsko Sporzo, poroča francoska L'Equipe.

Triindvajsetletni Jakobsen, ki je prestal peturno operacijo obraza in lobanje, zdravi pa se tudi zaradi zloma več kosti, bi se tako v prihodnosti lahko vrnil v kolesarsko karavano. "To predvidevamo, a si ne bi upal trditi, kdaj bo prišlo do tega," je bil previden Vanmol.

Jakobsen se sicer še vedno zdravi na Poljskem, konec tedna pa ga bodo mogoče že prepeljali domov na Nizozemsko.

Dylan Groenewegwn Na tleh Šport Rogličev kolega v solzah: Na kolesarjenje niti ne pomislim Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Groenewegen Šport Pri Rogličevi ekipi povlekli poteze po povzročitvi hudega padca Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Sledi tožba Šport Povzročitelj: Ne najdem besed, kako mi je žal dirka po Poljski množičen padec Foto Šport Hude obtožbe za Rogličevega klubskega kolega: "Moral bi v zapor!" Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Video Šport Brutalen padec v ciljnem sprintu, kolesar v komi!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.