Šport
5514 ogledov

Nove informacije o hudo poškodovanem Jakobsenu

Fabio Jakobsen Epa
Organizatorji dirke po Poljski so javnosti predstavili potek okrevanja nesrečnega nizozemskega kolesarja.

Iz bolnišnice v Sosnowiecu prihajajo spodbudne novice. Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen, ki se je težko poškodoval pri padcu v etapi dirke po Poljski, se je zbudil iz umetne kome, zdravniki pa so zelo zadovoljni z njegovim stanjem, so prek Twitterja sporočili organizatorji dirke.

Jakobsen si je poškodoval številne kosti na lobanji, na srečo pa ni utrpel poškodb možganov. Več o njegovem stanju bo znano po novinarski konferenci, poročajo poljski mediji.

Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Sledi tožba Šport Povzročitelj: Ne najdem besed, kako mi je žal

Richard Carapaz | Avtor: Epa Epa

Ekvadorec Richard Carapaz (na fotografiji zgoraj) je zmagovalec tretje etape 77. kolesarske dirke po Poljski. Carapaz je na 203 kilometre dolgi preizkušnji med Wadowicami in Bielsko-Bialo v ciljnem sprintu, v katerem je napadel 200 metrov pred ciljem, prehitel Italijana Diega Ulissija in Francoza Rudyja Molarda. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil šesti.

Na sicer kar razgibani etapi, na kateri je kar nekaj časa sam bežal Avstralec Nathan Haas, je Carapaz z etapno zmago prešel tudi v skupno vodstvo.

Pri tem ima štiri sekunde prednosti pred Ulissijem, Mezgec pa je četrti s šestimi sekundami zaostanka, kolikor zaostaja tudi Molard. Pred slednjima je še Poljak Kamil Malecki, ki tako kot Ulissi zaostaja štiri sekunde.

V soboto kolesarje čaka četrta etapa, med letoviščem Bukovina in Bukowino Tatrzansko bodo prevozili 153 kilometrov.

Primož Roglič Video Šport Obetaven začetek: Roglič takoj posegel v vrh!
Komentarjev 1
  • Avatar Jensintella
    Jensintella 01:17 08.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice