Šport
647 ogledov

Pri Rogličevi ekipi povlekli poteze po povzročitvi hudega padca

Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Epa
Jumbo-Visma je svojega najboljšega sprinterja umaknila z dirk.

Nizozemsko kolesarsko moštvo Jumbo-Visma je sporočilo, da do nadaljnjega njihov najboljši sprinter, Nizozemec Dylan Groenewegen ne bo dirkal. Na stranskem tiru bo vse dokler Mednarodna kolesarska zveza Uci ne preuči disciplinskega postopka proti 27-letniku, ki je na dirki po Poljski povrzočil padec, v katerem se je hudo poškodoval Fabio Jakobsen.

Padec je Groenewegen povzročil zaradi spreminjanja smeri v zaključku izjemno hitrega sprinta. Jakobsen (Deceuninck-Quick-step) se je zapletel z ogrado in grdo treščil v funkcionarja dirke ter v ciljni steber. Pri tem je 23-letni Nizozemec utrpel hude poškodbe obraza in lobanje, v petek pa so ga zdravniki v bolnišnici v Katovicah prebudili iz umetne kome.

dirka po Poljski množičen padec Foto Šport Hude obtožbe za Rogličevega klubskega kolega: "Moral bi v zapor!" Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Video Šport Brutalen padec v ciljnem sprintu, kolesar v komi!

Po neljubih dogodkih se je včeraj odzvalo moštvo Jumbo-Visme, za katero sicer dirka tudi slovenski as Primož Roglič. "Odločili smo se, da Dylan Groenewegen ne bo nastopal na dirkah, dokler ne bo končan disciplinski postopek Ucija," so zapisali v izjavi za javnost po pogovoru s sprinterskim zvezdnikom.

Zapisali so tudi, da je bilo dejanje njihovega kolesarja nedopustno in da je bil zasluženo diskvalificiran z dirke. V težkih časih pa bodo 27-letniku, ki mu je zelo žal za povzročeni padec, in njegovi družini nudili vso potrebno podporo. Jakobsenu pa so še enkrat zaželeli čimprejšnje okrevanje po padcu, ki je zasenčil dogajanje v prvi etapi dirke po Poljski.

Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Sledi tožba Šport Povzročitelj: Ne najdem besed, kako mi je žal

Na njej nastopa tudi slovenski sprinter Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), ki v skupnem seštevku zaseda četrto mesto. Danes bo na sporedu predzadnja, četrta etapa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.