Šport
23334 ogledov

Ko je ležal okrvavljen in polomljen, mu je šef moštva segel žep

Remco Evenepoel
Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je sprožila preiskavo padca belgijskega kolesarja Remca Evenepoela.

Disciplinska komisija kolesarske protidopinške fundacije (CADF) bo preiskala okoliščine padca mladega Belgijca Remca Evenepoela na dirki po Lombardiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Belgijcu naj bi po padcu deset metrov globoko z mostu odstranili nedovoljeni oddajnik.

jumbo visma Veliko neznank Šport Roglič je bil nesporni favorit, zdaj bo bolj zapleteno

Dvajsetletni Belgijec (Deceuninck-Quick-Step) je v soboto, 15. avgusta, zgrmel z mostu in si pri padcu zlomil medenico. Komisarje Mednarodne kolesarske zveze (Uci) pa je kljub nesrečnim okoliščinam zmotil tudi oddajnik, ki naj bi ga imel mladenič v žepu in ki ga je športni direktor moštva Davide Bramati odstranil takoj po padcu.

Predsednik Ucija David Lappartient je pred začetkom dirke po Franciji v Nici dejal, da so posnetke in pridobljene dokaze predali CADF in oddelku za tehnološki doping, ki bo preiskal okoliščine nesreče.

"Predali smo dokumentacijo. Želimo, da CADF opravi pogovore z vpletenimi in razreši vprašanja, povezana z napravo, ki so jo vzeli iz Evenepoelovega žepa."

"Športni direktor ekipe je dejal, da so bili z nesrečo seznanjeni šele, ko je oddajnik prenehal pošiljati podatke. O kakšnih podatkih tukaj govorijo? Oddajanje določenih podatkov je namreč prepovedano. Če gre zgolj za lokacijo, je to v redu, prepovedano pa je oddajanje drugih podatkov," je bil jasen Lappartient.

Remco Evenepoel | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Iz belgijskega moštva so medtem že sporočili, da bodo sodelovali s CADF, ampak da računajo na hiter zaključek preiskave. Dejali so, da so "iz žepa odstranili manjšo plastenko s prehranskimi produkti, da bi lahko kolesarja bolj udobno namestili na nosila".

Glede sumljivih naprav in oddajanja podatkov pa so sporočili, da je njegov klasični oddajnik prenašal zgolj podatke o lokaciji kolesarja.

Evenepoel je v času padca vodil na enodnevni klasiki po Lombardiji, preden je padel z mostu. V nadaljevanju letos zaradi epidemije novega koronavirusa prekinjene sezone bi moral 20-letnik nastopiti na italijanskem Giru kot eden glavnih favoritov za zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice