Šport > Nogomet
1664 ogledov

Roglič je bil nesporni favorit, zdaj bo bolj zapleteno

jumbo visma Epa
V mondeni Nici se bo danes ob 14. uri začela 107. kolesarska dirka po Franciji. Slovenski adut Primož Roglič, ki je pred padcem na kriteriju Dauphine veljal za nespornega favorita, je kljub posledicam še vedno v ožjem krogu kandidatov za zmago.

Tradicionalna tritedenska pentlja bo letos predstavljala velik izziv favoritom zaradi zahtevne trase in grozeče sence pandemije novega koronavirusa, ki bo zasledovala karavano od starta v Nici do zaključka na Elizejskih poljanah v Parizu 20. septembra.

Na startu bo pet Slovencev, Matej Mohorič, Jan Polanc, Luka Mezgec, med favoriti za končno zmago pa sta Primož Roglič in Tadej Pogačar.

primož roglič | Avtor: Epa Epa
Roglič bi bil brez padca na kriteriju Dauphine nesporni favorit Toura, v zaledju pa ima tudi najmočnejše moštvo. Pogačar pa po lanskem tretjem mestu na španski Vuelti na svojem prvem Touru ne bo zgolj nabiral izkušnj. Enaindvajsetletnega Slovenca nihče ne izloča iz boja za rumeno majico v Parizu.

Velikih imen na startu ne bo manjkalo. Lansko zmago brani Kolumbijec Egan Bernal, ki prav tako kot Roglič nekoliko načet prihaja na Tour. To dejstvo bodo želeli izkoristiti domačin Thibaut Pinot, Kolumbijec Nairo Quintana, Španec Mikel Landa ter morda tudi Julian Alaphilippe, ki pa bo bržčas lovil zgolj etapne zmage.

Nihče od favoritov v prvi etapi ne bo pri vrhu, saj bo ta rezervirana za sprinterje. Luka Mezgec bi utegnil biti visoko, a konkurenca bo močna. Caleb Ewan in Sam Bennett sta korak pred tekmeci, a tu so še Peter Sagan, Elia Viviani in evropski prvak Giacomo Nizzolo.

In vendar bo treba pred ciljnim sprintom premagati 156 kilometrov vse prej kot lahke trase, preden bo v Nici prvi kolesar oblekel rumeno majico vodilnega.

Če vmes seveda ne bo posegla pandemija novega koronavirusa, ki je že tako omejila celotno obrobno dogajanje pred Tourom.

 
Komentarjev 1