Šport
1142 ogledov

Mezgec za las ob zmago na eni največjih dirk na svetu

Michael Matthews Profimedia
Michael Matthews (Sunweb) je zmagovalec prestižne enodnevne klasike Dirke po Bretaniji. V zadnjih metrih je bil močnejši od našega Luke Mezgeca (Mitchelton Scott), s katerim sta vse zasledovalce pustila daleč za seboj.

V torek je bila na sporedu znamenita enodnevna klasika Dirka po Bretaniji, kolesarska dirka najvišje "World Tour" kategorije, na kateri so bila dolžna nastopiti tudi vsa najboljša moštva na svetu.

Temu tokrat sicer ni bilo tako, saj sta se ekipa našega Primoža Rogliča Jumbo-Visma ter njihovi veliki tekmeci Team Ineos odločili, da dirko zaradi priprav na znameniti Tour kljub visoki denarni kazni izpustita. Manjkala je tudi ekipa Bora-Hansgrohe, saj je bila na dan nastopa pri enem izmed kolesarjev potrjena prisotnost koronavirusa.

Zaradi Evropskega prvenstva in bližajoče se Dirke po Franciji so tako manjkala nekatera slovita imena, a to ne zmanjša uspeha slovenskega kolesarja Luke Mezgeca, ki je deklasiral vse preostale vrhunske nasprotnike ter na koncu zaostal le za nekdanjim dobitnikom zelene majice za najboljšega sprinterja Dirke po Franciji, Michaelom Matthewsom. Na tretjem mestu je končal Florian Sénéchal (Deceuninck-Quick Step).

Dirko so sicer zaznamovali številni neuspeli napadi v zadnjih 100 kilometrih, dokler se ni na zadnjem krajšem vzponu dneva v ospredju izoblikovala skupina približno desetih najmočnejših kolesarjev.

Nato pa je taktično odlično napadel Matthewsov sotekmovalec Nils Eekhoff, katerega se je sprva držal le Sénéchal, medtem ko se prvemu favoritu seveda ni bilo potrebno podati v lov za svojim moštvenim kolegom.

Tako se je bil za Nizozemcem, ki je bil na poti k zmagi, prisiljen izstreliti prav Mezgec, ki je silovito potegnil, a je bil še preprosto predaleč od cilja. Matthews mu je ves čas sledil v zavetrju, v zadnjih stotih metrih pa tudi prehitel izjemnega Slovenca ter se veselil prestižne zmage.

"Luka je moral zelo zgodaj odpreti svoj sprint, medtem ko sem sam lahko čakal. Tako sem lahko tempiral svoj sprint do popolnosti," je razvoj dogodkov v zadnjih metrih po koncu dirke pokomentiral Matthews.

Mezgec je tako pred nastopom v Franciji potrdil dobro formo. Z drugim mestom je letos prvič stopil na stopničke enodnevnih dirk. Nazadnje mu je to lani uspelo na klasiki po Almerii s tretjim mestom. Skupno 32-letnik ostaja pri 19 zmagah na najvišji ravni, od tega na dveh enodnevnih preizkušnjah.

Primož Roglič Novo Šport Športni direktor Jumbo Visme zavrnil navedbe Rogličeve izbranke
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice