Šport
6029 ogledov

Neprijetna vest za Rogliča

Primož Roglič Epa
Poškodba rame bo preprečila udeležbo lani tretjeuvrščenega kolesarja na Touru.

Nizozemec Steven Kruijswijk ne bo nastopil na letošnji kolesarski dirki po Franciji, ki se bo 29. avgusta začela v Nici.

Lani tretjeuvrščeni v skupnem seštevku si je nedavno na kriteriju Dauphine zlomil ramo, zato na dirki ne more nastopiti, so danes potrdili v njegovem moštvu Jumbo-Visma.

Steven Kruijswijk | Avtor: Profimedia Profimedia
"Posledice padca so hujše, kot smo sprva mislili. Ob odrgninah imam tudi zlom in najprej se moram pozdraviti," je dejal 33-letni Kruijswijk. S tem pa je slovenski as Primož Roglič, ki velja za enega od favoritov za končno zmago, ostal brez pomembnega pomočnika na francoski pentlji.

Od lani najboljših bo na letošnjem Touru tako nastopil le branilec Egan Bernal iz Kolumbije. Ob Bernalu in Kruijswijku je na koncu namreč na zmagovalnem odru na drugi stopnički stal še Geraint Thomas, ki se tako kot štirikratni zmagovalec Chris Froome ni uvrstil v ekipo Ineos-Grenadiers.

Vprašljiv je tudi nastop lani četrtega Nemca Emanuela Buchmanna (Bora), ki je prav tako padel na kriteriju Dauphine.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice