Šport
1910 ogledov

Dva velika Rogličeva tekmeca ostala brez Toura

Chris Froome Epa
Dirka po Franciji bo minila brez dveh nekdanjih zmagovalcev.

Po neprepričljivih predstavah v zadnjih tednih so bili pri ekipi Ineos prisiljeni ukrepati, brez nastopa na dirki po Franciji pa sta tako ostala dva njena nekdanja zmagovalca. Zaradi slabe forme bosta tako brez največjega kolesarskega tekmovanja ostala Chris Froome, ki je na francoski pentlji slavil v letih 2013, 2015, 2016 in 2017, ter Geraint Thomas, najboljši leta 2018. 

Oba kolesarja sta si na kriteriju Dauphine nabrala precejšnja zaostanka za najboljšimi, Ineos pa je prepričljivo izgubil bitko z moštvom Jumbo-Visma. Pri slednjem je odlično kolesaril Primož Roglič, ki pa je v četrti etapi padel in kasneje kot vodilni na dirki tudi odstopil.

Na Touru bo vodja Ineosa branilec lovorike Egan Bernal, pomagal pa mu bo tudi lanski zmagovalec dirke po Italiji Richard Carapaz.

"Ponosen sem na dejstvo, da imamo v ekipi nekdanje, sedanjega in verjamem tudi prihodnje zmagovalce Toura. Izbira pravega vodje za pravo dirko je najpomembnejša, zato je potrebna analiza zadnjih informacij, da bi izbrali pravega moža. Egan bo znova meril na rumeno majico," je dejal vodja ekipe Dave Brailsford.

Ta je še sporočil, da bo Froome, ki bo naslednje leto kolesaril za ekipo Israel Start-Up Nation, poskušal v tem letu osvojiti Vuelto, Thomas pa se bo za najvišja mesta potegoval na Giru.

Geraint Thomas | Avtor: Epa Epa

Tour se bo sicer začel 29. avgusta in končal 20. septembra, Giro bo potekal od 3. do 25. oktobra, Vuelta pa od 20. oktobra do 8. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice