Šport
5624 ogledov

Roglič spregovoril o svojem padcu

Primož Roglič instagram
Slovenski kolesarski šampion ima grde odrgnine.

Primož Roglič je blestel na prvih treh etapah kriterija Dauphine, nato pa je v četrti padel. Prišel je do cilja in obdržal rumeno majico vodilnega, a se naslednje jutro ni pojavil na startu zadnje etape.

"Potrudi se po najboljših močeh, ali pojdi domov. Jaz sem storil oboje! Grdo sem padel, zato sem moral zapustiti kriterij Dauphine še pred finalom," je na facebooku in instagramu zapisal slovenski kolesarski šampion, ki je po prepričljivih predstavah v zadnjih tednih pri mnogih že dobil status prvega favorita za prihajajočo dirko po Franciji. 

Ta se bo začela čez slaba dva tedna, v ekipi Jumbo-Visma pa za zdaj še ne želijo govoriti o tem, ali bo Roglič po neprijetnem padcu nared za tridetensko preizkušnjo. Tudi sam o tem še ni spregovoril.

V zapisu je še čestital kolegu Seppu Kussu za zmago v zadnji etapi, pohvalil ekipo za delo v zadnjem tednu, hitro okrevanje pa je zaželel tudi sokapetanu Stevenu Kruijswijku, ki jo je skupil v isti etapi kot sam. Nizozemec si je ob odrgninah 'prislužil' še izpahnjeno ramo. Tudi njegov nastop na Touru še visi v zraku.

Ekipa Jumbo-Visma je do nesrečnih padcev sicer delovala izjemno močno, tudi v preteklih letih izjemno močni in uspešni Ineos ji ni uspel prekrižati načrtov.

"Upam, da se kmalu vidimo na cesti," je sicer v optimističnem slogu sklenil Roglič.

Komentarjev 1
  • blayo 15:27 17.avgust 2020.

    Spet ste pozabili napisati kar obljubljate v naslovu. Torej kaj je povedal o svojem padcu?

Sorodne novice