Šport
6162 ogledov

Zmagovalec Toura odstopil od boja, Roglič presenečen

Egan Bernal, Primož Roglič Profimedia
Kolumbijski kolesar odstopil na kriteriju Dauphine. To je storil pred četrto etapo, med njo pa jo je skupil še Rogličev ekipni kolega.

Zmagovalec kolesarske dirke po Franciji 2019, Egan Bernal, sedmi po treh etapah kriterija Dauphine, danes na četrti etapi ni startal in je že končal z nastopi na omenjeni dirki, na kateri vodi Primož Roglič. Bernal je tako v drugi kot tretji etapi izgubljal sekunde proti Rogliču (Jumbo-Visma), a je bil še vedno najmočnejši kolesar ekipe Ineos. Zdaj se poraja vprašanje, ali bo Kolumbijec pripravljen na boj na dirki po Franciji (začetek 29. avgusta), najpomembnejšo dirki sezone.

"Danes ne bo startal," je pred začetkom dirke potrdil njegov moštveni kolega Geraint Thomas, poroča portal cyclingnews. "Ima bolečine v hrbtu in zanj je najboljše, da se odpočije. Do Toura ni več veliko, zato je pomembno, da bo takrat 100-odstotno pripravljen. Mislim, da ni nič resnega, a bolje je biti previden," je še dodal Thomas.

Kot še piše portal, je bil Roglič presenečen nad Bernalovim odstopom, a priznal, da dirke še zdaleč ni konec. "Mislim, da za nas to ne spremeni veliko. Moramo se osredotočiti na svoje delo in poskusiti biti najboljši. Veselim se te etape. Še vedno bo težak boj, ni vse na Eganu, saj je tu veliko odličnih kolesarjev. Ne vem, kaj bo danes, a bo težko. Takoj na začetku nas čakajo hribi, mi si želimo nadzora in dobrega položaja. Osredotočili se bomo na to," je povedal Roglič, ki ima štirinajst sekund prednosti pred Francozom Thibautom Pinotom (Groupama - FDJ) in dvajset pred Nemcem Emanuelom Buchmannom (Bora Hansgrohe).

Slednji je bil med današnjo etapo udeležen v padec, v njem pa jo je skupil tudi Rogličev sokapetan Steven Kruijswijk. Ta je moral zaradi poškodbe rame prenehati z dirko. Njegov nastop na Touru, ki se bo začel že čez dva tedna, je zdaj vprašljiv. Na tleh se je znašel tudi Roglič, ki pa jo je odnesel brez težje poškodbe, je pa ob padcu dobil grde odrgnine. Slabše se je končalo za Buchmanna, ki je prav tako moral odstopiti.

Kriterij Dauphine se bo sklenil v nedeljo s peto etapo.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Wenterella
    Wenterella 01:04 16.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun