Šport
1699 ogledov

Izjemna napoved za Tour, Rogla ugnal vse tekmece

1/7
Epa
Primož Roglič do pomembnega uspeha pred dirko po Franciji.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je zmagal v drugi etapi dirke Tour de l'Ain. Na 140,5 kilometra dolgi preizkušnji med Lagnieujem in Lelex Monts-Juro je član Jumbo Visme ob koncu premagal Kolumbijca Egana Bernala, tretji je bil Italijan Valerio Conti.

V etapi je prednjačila peterica kolesarjev, ki je ob koncu tudi obračunala za zmago. Roglič je v skupini imel pomočnika v Nizozemcu Stevenu Kruijswijku, ta ga je pripeljal v dober položaj za končni sprint, v katerem je ugnal Bernala in Contija. Drugi Kolumbijec Nairo Quintana je bil četrti.

"Ekipa se je odlično odrezala. Lepo je videti, da so fantje tako močni," je po prihodu v cilj dejal Roglič. Jumbo-Visma je sicer prepričljivo premagal Ineos, ki je na dirko prišel tudi s tremi dosedanjimi zmagovalci dirke po Franciji: Eganom Bernalom (2019), Geraintom Thomasom (2018) in Chrisom Froomom (2013, 2015, 2016, 2017). 

Roglič na dirki tudi skupno vodi, ima deset sekund prednosti pred Bernalom, 12 pred Contijem, 18 pred Quintano in 23 pred Kruijswijkom, ki je bil danes peti. V nedeljo kolesarje čaka še etapa s končnim vzponom, karavana bo med Saint-Vulbasom in Grand Colombierjem prevozila 144,5 km.

Zmaga je odlična napoved pred Tourom, kjer se bo slovenski kolesarski as meril z istimi tekmeci. V minuli sezoni je sicer v Franciji, ki jo je Roglič po Giru in pred Vuelto izpustil, slavil Bernal. Z uspehom na Touru de l'Ainu bi si Slovenec utrdil tudi položaj v svojem moštvu, ki ima namen na dirko po Franciji poleg Kruijswijka in Rogliča poslati še Toma Dumoulina. Vsi trije naj bi bili na papirju kapetani ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.