Šport
1875 ogledov

Roglič v neposrednem obračunu za skupno zmago ugnal Bernala in Quintano

Primož Roglič Epa
Zasavski as je še enkrat več pokazal, da je odlično pripravljen za letošnjo skrajšano sezono.

Slovenski zvezdnik Primož Roglič je zmagovalec kolesarske dirke Tour de l'Ain v Franciji. Trietapno dirko je član Jumbo Visme končal tudi z etapno zmago, ko je na vzponu na Grand Colombier ob koncu ugnal Kolumbijca Egana Bernala in Naira Quintano. Takšen vrstni red je bil tudi v skupnem seštevku.

V današnji etapi, ki se je začela v Saint-Vulbasu, končala pa po 144,5 kilometra z vzponom na Grand Colombier, je Roglič ob koncu brez posebnih težav za štiri sekunde ugnal Bernala, ki je ob koncu v šotoru športno priznal poraz.

Quintana je zaostal šest sekund, sledili pa so še Francoz Guillaume Martin, Avstralec Richie Porte ter Rogličeva sotekmovalca, Nizozemec Steven Kruijswijk in Novozelandec George Bennett.

"Tudi danes je bilo težko. Ekipa Ineosa je poskrbela za res težko preizkušnjo z močnim ritmom na vseh vzponih. Toda naša ekipa je spet opravila odlično delo, tako da sem lahko uspešno končal," je dejal Roglič, ki se je ozrl tudi že na dirko po Franciji. "Moja glavna ambicija na Touru bo ta, da sem tam na najvišji možni ravni ter da skupaj z ekipo rastemo in opravljamo svoje delo, kar najbolje. To je glavni cilj."

Roglič je v skupnem seštevku na Tour de l'Ainu sicer Bernala ugnal za 18, Quintano pa za 28 sekund. Le še četrtouvrščeni Kruijswijk je zaostal manj kot minuto.

 
Komentarjev 1
  • Avatar Pattiosta
    Pattiosta 00:23 10.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun