Šport
2434 ogledov

Roglič se je med etapo znašel na tleh

Primož Roglič twitter Cyclingnews.com
Neljub padec slovenskega šampiona.

Primož Roglič je med četrto etapo kriterija Dauphine občutil trdoto asfalta, a na koncu suvereno obdržal prednost pred najbližjim zasledovalcem Thibautom Pinotom, ki je ciljno črto prečkal na devetem mestu, tik pred Slovencem. Ta ostaja v rumeni majici, zaradi precejšnjih odrgnin pa ga verjetno ne čaka ravno prijetna noč. Razlika pred zadnjo etapo ostaja nespremenjena, Roglič bo v nedeljo imel 14 sekund prednosti pred Francozom.

Še slabše kot Roglič jo je sicer odnesel njegov moštveni kolega Steven Kruijswijk, ki je po padcu odstopil zaradi izpaha rame, dirko pa je moral končati tudi Emanuel Buchmann, ki je bil pred etapo skupno tretji.

Ekipi Bora-Hansgrohe je v uteho dejstvo, da je do zmage prišel Lennard Kämna. Ta se je na zadnjem vzponu uspel odlepiti od preostale sedmerice ubežnikov, z 41 sekundami zaostanka je bil drugi Španec David de la Cruz (UAE Emirates), tretji pa Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick Step). Skupina z Rogličem je za zmagovalcem zaostala tri minute.

V prvi večji zasledovalni skupini s Pinotom in Rogličem je na 12. mestu končal tudi Tadej Pogačar (UEA Emirates). Ta je sicer že izgubil stik z skupino rumene majice, a se ji je uspel pridružiti po spustu pred zadnjim klancem.

Dirka kriterij Dauphine, ki velja za glavno ogrevalno preizkušnjo pred elitnim Tourom, se bo končala v nedeljo z zadnjo etapo, 153 km dolgo preizkušnjo v oklici Megeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice