Šport
8139 ogledov

Bolečine prehude, Roglič brez zadnje etape!

Primož Roglič Dauphiné Epa
Slovenski kolesarski zvezdnik si je v prvih štirih etapah kriterija Dauphiné privozil skupno vodstvo.

Kriterij Dauphiné se bo v nedeljo sklenil z zadnjo peto etapo. Primož Roglič bi moral braniti prvo mesto, njegova najbližja zasledovalca sta bila Francoza Thibaut Pinot (Groupama - FDJ) s štirinajstimi in Guillaume Martin (COFIDIS) s štiriindvajsetimi sekundami zaostanka.

Rogličev nastop v zadnji etapi je bil po padcu v soboto pod vprašajem, saj je Zasavec dobil nekaj modric in odrgnin, po srečanju z asfaltom pa je bil tudi malce omotičen.

Roglič se po končani etapi ni udeležil medijskih obveznosti, prav tako ni bilo nobenih uradnih informacij o njegovem zdravstvenem stanju.

Primož Roglič Rumena majica Šport Roglič se je med etapo znašel na tleh

Njegova ekipa Jumbo Visma je po sobotni preizkušnji sporočila, da se bo o Rogličevem (ne)nastopu več znanega v nedeljo zjutraj.

In težave so bile očitno prehude, saj se lanski zmagovalec španske Vuelte ni pojavil na startu 153 kilometrov dolge etape v okolici Megèva.

"Zaradi posledic včerajšnje nesreče Primož Roglič - vodilni v skupni razvrstitvi in po točkah, ne bo startal v zadnji etapi. Razvoj njegovih poškodb bo določil načrte za prihodnje dirke," so sporočili iz njegove ekipe.

Glavni cilj letošnje skrajšane in zgoščene sezone za Rogliča je francoski Tour, ki se bo začel čez dva tedna.

Primož Roglič Padec Rogliča Šport Zmagovalec Toura odstopil od boja, Roglič presenečen

kriterij Dauphine | Avtor: Epa Epa

Daniel Martínez je zmagovalec kolesarske dirke kriterij Dauphine. Zadnjo, 153 kilometrov dolgo in vzponov polno etapo v okolici Megeva je dobil Rogličev moštveni kolega, Američan Sepp Kuss. Kussu je v etapi sledil Martínez (+0:27), tretji pa je bil Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki je zaostal pol minute.

Etapa je ponudila precej razgibano dogajanje. Že zgodaj je pobegnila skupno vodilnim nevarna skupina, v kateri je bil tudi Pogačar. Nato sta dolgo vodila Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) in Pavel Sivakov (Ineos). Slednji je sicer nato tudi padel, a brez hudih posledic. Je pa pred vzponom na Domancy zasledovalno skupino napadel Pogačar skupaj z Miguelom Ángelom Lópezom (Astana), po vzponu pa je vodilna Slovenec tudi ujel. Skupina, zbrana okrog vodilnega Thiabuta Pinota (Groupama-FDJ) in drugouvrščenega Guillauma Martina (Cofidis), je takrat zaostajala 40 sekund. V ozadju je z več kot petminutnim zaostankom skupino z Richiejem Portom (Trek - Segafredo) in Mikelom Lando (Bahrain - McLaren) zapustil Nairo Quintana (Arkea Samsic), ki je predčasno končal dirko.

V ospredju pa se je oblikovala šesterica, tudi s Pogačarjem, in si privozila dobro minuto prednosti pred Pinotovo skupino. Pogačar, Martínez, Sivakov, Kuss in López pa so pred zadnjim vzponom malce popustili, v ozadju pa se je začela približevati skupina s Pinotom.

Slabih devet km pred ciljem je iz vodilne skupine skočil Američan Kuss in se odpeljal etapni zmagi naproti. V boju za skupno zmago pa je Pinot lovil virtualni zaostanek za Martínezom, na koncu pa mu je zmanjkalo 29 sekund, kolikor je zaostal v skupnem seštevku. V tem je bil tretji Martin (+0:41), četrti pa Pogačar (+0:56).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice