Šport
1012 ogledov

Po hudem padcu razkril: "Bal sem se, da bom umrl!"

Fabio Jakobsen Epa Fabio Jakobsen.
Ponesrečil se je na dirki po Poljski v ciljnem sprintu, potem ko ga je v ograjo potisnil kolesar Jumbo-Visme.

Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen, ki dobro okreva po hudi nesreči na dirki po Poljski, se je danes z javnim pismom prek svojega moštva Deceunincks Quickstep zahvalil poljskim zdravstvenim delavcem za hitro pomoč po padcu. 

Jakobsen se je na dirki po Poljski v ciljnem sprintu 5. avgusta v Katovicah ponesrečil, potem ko ga je v ograjo potisnil rojak Dylan Groenewegen, član Jumbo-Visme. Sprva so mu pomagali na Poljskem, kjer je na intenzivni enoti preživel en teden, zdaj okreva na Nizozemskem.

Dylan Groenewegen dirka po Poljski množičen padec Video Šport Brutalen padec v ciljnem sprintu, kolesar v komi!

"Zdravniška ekipa na cilju etape v Katowicah mi je rešila življenje. Potem sem en teden preživel na intenzivni enoti bolnišnice v Sosnowiecu. Vsem sem izjemno hvaležen, da so mi pomagali. To je bilo zame težko obdobje, ko sem se bal, da ne bom preživel," je zapisal mladi Nizozemec.

"Korak za korakom se vračam v normalno življenje. Trenutno sem doma, rane se celijo, moram pa počivati zaradi pretresa možganov. Čaka me še nekaj operacij zaradi poškodb obraza," je sporočil kolesar.

Zahvalil se je tudi vsem, ki so mu želeli hitro okrevanje. "Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi poslali spodbudna sporočila. To mi daje dodatno moč. Počasi se vračam, boril se bom, da bo vse tako, kot je bilo," je še sporočil Jakobsen.

Remco Evenepoel Najnovejše poročilo Šport Takšno je stanje zvezdnika, ki je zgrmel v prepad
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice