Šport
9239 ogledov

Takšno je stanje zvezdnika, ki je zgrmel v prepad

Remco Evenepoel
1/7
Profimedia
Remca Evenepoela so prepeljali v Belgijo.

Mladi belgijski kolesar Remco Evenepoel, ki je v soboto grdo padel na dirki po Lombardiji, se je vrnil v Belgijo, je sporočila njegova ekipa Deceuninck Quick Step. Zmagovalec letošnje dirke po Poljski je ob spustu s Colme di Sormano zadel rob nizke ograje na mostu, zaradi česar ga je katapultiralo čez most in je padel več metrov v globino.

Remco Evenepoel Video Šport Grozno! Največji talent preko ograde v prepad

"Zahvalil bi se vsem za podporo in pomoč od trenutka nesreče do zdaj. Na žalost je sezone zame konec, a se nam ne mudi in imamo ves čas, da naredimo načrt za uspešno vrnitev," je med drugim dejal Evenopoel v videu, ki ga je ob povratku v Belgijo na Twitter objavila njegova ekipa. Mladenič je dodal, da so v ekipi pozitivni in že pogledujejo v prihodnjo sezono.

Dodatne preiskave bodo sicer dale odgovor, ali bo 20-letnik potreboval operacijo zaradi zloma medenice. Zdravnik ekipe Deceuninck, Yvan Vanmol, meni, da bo moral Evenepoel naslednjih šest tednov popolnoma mirovati v ležečem položaju. "Zaenkrat predvidevamo, da operacija ne bo potrebna. Ampak o tem se bodo odločili ortopedski kirurgi v Belgiji," je dejal Vanmol, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poleg zloma medenice mladi kolesar ni utrpel hujših poškodb: "Pljuča niso bila huje poškodovana. Remco ni imel težav z dihanjem, ves čas je lahko govoril," je dodal Vanmol, ki je optimističen, da se bo Belgijec lahko relativno kmalu vrnil na kolo.

Remco Evenepoel Posnetki gledalcev Šport Novi koti groznega padca. Če bi padel le malo kasneje...
Komentarjev 1
  • Avatar Orwinessa
    Orwinessa 00:50 18.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice