Šport
6356 ogledov

Je to najbolj neumno športno pravilo?

Remco Evenepoel Profimedia Remco Evenepoel med kronometrom.
V sredo smo bili na kronometru v okviru kolesarskega svetovnega prvenstva v Yorkshiru priče dogodku, ki je opozoril na zanimivo pravilo.

Pred začetkom letošnje sezone je Mednarodna kolesarska zveza (UCI) sprejela nekaj novih pravil, med drugim je uvedla predpisano dolžino nogavic med dirkami.

Primož Roglič Odmevi Šport Roglič šokiral z napovedjo: "Bomo videli ..."

Devetnajstletni Remco Evenepoel, ki se je na kronometru prebil vse do drugega mesta, je s svojo gesto takoj po startu opozoril na to pravilo. To namreč določa, da nogavica ne sme pokrivati prevelikega dela noge. Če malce poenostavimo, lahko nogavica pokriva le polovico razdalje od gležnja do spodnjega roba kolena.

Kolesarje so na startu kronometra pregledovali sodniki in Evenepoelu so ukazali, da si mora spustiti predolge nogavice. Belgijec jih je ubogal, a takoj po startu tkanino zavihal nazaj na prejšnje mesto in se tako požvižgal na pravilo. In še zdaleč ni bil edini.

In sankcije za kršenje? Zgolj denarna kazen v višini dvesto švicarskih frankov (okrog 185 evrov). Ob takšnih skromnih ukrepih se mnogi kolesarji seveda požvižgajo na predpise, saj ne utrpijo časovne kazni ali diskvalifikacije.

UCI je pravilo o dolžini nogavic, ki je bilo pred leti sicer že v veljavi, spet uvedel ob koncu leta 2018, skupaj s še nekaterimi drugimi določitvami glede oblačil kolesarjev.

Rohan Dennis Primož Roglič kronometer kolesarstvo Kronometer Šport Roglič se je prebudil prepozno, Dennis suvereno pokoril konkurenco
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice