Šport
7318 ogledov

Roglič šokiral z napovedjo: "Bomo videli ..."

Primož Roglič Profimedia
Slovenski šampion je po kronometru razkril, da ima težave.

Primož Roglič je na kronometru svetovnega prvenstva v Yorkshiru zasedel 12. mesto, za zmagovalcem Avstralcem Rohanom Dennisom je zaostal tri minute.

Rohan Dennis Primož Roglič kronometer kolesarstvo Kronometer Šport Roglič se je prebudil prepozno, Dennis suvereno pokoril konkurenco

Zasavec, ki je pred desetimi dnevi osvojil špansko Vuelto, letos pa stal tudi na stopničkah italijanskega Gira, ni našel pravega ritma za svojo drugo medaljo na svetovnih prvenstvih.

Po kronometru je v pogovoru z novinarji razkril, da ni bil stoodstotno zdrav. "Boli me mišica na zadnjici. Moramo pogledati, kaj se dogaja in narediti plan za naprej. Bolečina mi ni pomagala, ne bom pa se izgovarjal na to. Nisem bil blizu. Naredil sem, kar sem lahko," je v mirnem slogu vtise strnil Roglič.

Z odgovorom na vprašanje o pričakovanjih pred cestno dirko pa je Zasavec presenetil: "Za cestno dirko bomo še videli. Če bom nastopil, bom skušal dati vse od sebe. Bomo videli, če bom nastopil," je dejal Roglič in slovenske navijače pustil v negotovosti.

Kot rezerva za nastop na cestni dirki doma čaka Rok Korošec.

Selektor slovenske moške reprezentance Andrej Hauptman je po izjavi Rogliča napovedal, da se bo s prvim zvezdnikom slovenske ekipe pogovoril, preden sprejme končno odločitev o slovenskih nastopajočih na nedeljski dirki: "Najprej bom govoril s Primožem. Mogoče so to le prve besede po cilju. Se bomo odločili in odreagirali po njegovi dokončni odločitvi."

Hauptman je kasneje sporočil, da se bo Roglič dokončno odločil, ali bo v nedeljo na startu, po četrtkovem dopoldanskem treningu.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice