Šport
6299 ogledov

Roglič tudi po plači ne zaostaja za najboljšimi kolesarji

Primož Roglič Epa
Najboljši slovenski kolesar je pogodbo z Jumbo-Vismo podaljšal do leta 2023.

Zmagovalec končne razvrstitve kolesarske dirke po Španiji Primož Roglič z zmago na Vuelti in novo pogodbo z nizozemskim moštvom Jumbo Visma sodi v prvo kolesarsko ligo tudi po plačilu, je za današnjo izdajo Slovenskih novic zatrdil zastopnik Zasavca Mattia Galli.

Alejandro Valverde "Je res pravi ..." Šport To Valverde meni o Rogliču, spregovoril tudi o potezi ob padcu Slovenca

Roglič, kot so objavili med drugim dnevom premora na španskem krogu v Burgosu, je z Jumbo Vismo podaljšal pogodbo do konca sezone 2023. Pogodba z nizozemsko zasedbo bo Rogliču potekla, ko bo star 34 let. Vmes si želi zmagati še na drugih tritedenskih dirkah, po Franciji Touru in po Italiji Giru.

"Če ne bi bil zadovoljen s pogodbo, je ne bi podpisal," je poudaril Rogličev agent. Po njegovih besedah v ekipi zdaj vse dobro pozna, tako kot oni njega.

Primož Roglič Vuelta SP v kolesarstvu Šport Roglič brez številnih hudih konkurentov

"Ve, pri čem je, kaj ima na voljo. Jumbo Visma je zadnjih nekaj let ena najboljših ekip na svetu. S podaljšanjem pogodbe smo se vsi zavezali, da bomo poskušali doseči skupne cilje, ki smo si jih zastavili že pred dvema letoma, ko je prvič podaljšal z Nizozemci," je za Slovenske novice dejal Galli, ki je z Roglo začel sodelovati leta 2016, ko je slovenski kolesar prišel v svetovno serijo.

Primož Roglič Velik favorit Šport Roglič na SP po novo kolajno

Slovenski kolesarski zvezdnik je imel na mizi veliko drugih ponudb, med drugim se je javno omenjala možnost, da bi se lahko pridružil mlademu slovenskemu junaku Vuelte Tadeju Pogačarju v ekipi UAE Team Emirates iz Združenih arabskih emiratov.

"Ponudb je bilo res veliko, pogovorov manj, saj ni veliko moštev, pri katerih bi se lahko Primož boril za zmago na velikih tritedenskih dirkah. Ogledala sva si nekaj drugih projektov, zadnja beseda pa je bila kajpak Primoževa," je še dejal agent, ki pa ni razkril imen snubcev kot tudi ne, koliko je finančno težka nova pogodba, a z njo naj ne bi po zaslužku zaostajal za tekmeci.

primož roglič Po Vuelti Šport Odpravili napako, ki je šla na škodo Rogliču

"Finančno je v ligi zmagovalcev tritedenskih dirk, dobil bo, kar si zasluži," je zatrdil Galli, ki zastopa 15 kolesarjev v svetovni seriji.

Po informacijah Slovenskih novic naj bi Roglič na leto zaslužil tri milijone evrov. Najbolje plačani naj bi bil trikratni svetovni prvak Slovak Peter Sagan s šestimi milijoni evrov na leto, sledi štirikratni zmagovalec Toura Britanec Chris Froome s 5,2 milijona evrov na leto vredno pogodbo, Kolumbijec Nairo Quintana in Španec Alejandro Valverde, letošnja Rogličeva izzivalca za skupno zmago na Vuelti, naj bi lani zaslužila vsak po dva milijona evrov.

Primož Roglič Obrnil ploščo Šport Roglič prepričal tudi svojega največjega kritika: "Roglič je resnično fenomen!"
Komentarjev 3
  • TistoPravo 18:40 21.september 2019.

    Zanimive so življenske usode. Če bi bil še vedno smučarski skakalec, bi moral biti v vojski zaposlen da bi preživel...

  • db08d766e1b32fb730acfd95068d4776f2ee2b27 15:18 21.september 2019.

    vse si krvavo zasluži..........pa Slovenci smo taki, da ko se nekje udomačimo ne gremo nikamur in zato smo še vedno tu........

  • matermila 12:20 21.september 2019.

    3 mio na leto ni slabo.So pa pred ca.3 tedni pisali v časopisu,kako slabo zaslužijo kolesarji,tak da sem mislil že nekaj € nakazati Rogli,da bi si lahko privoščil kak pir,ko je tak siromak.

Sorodne novice