Šport
4199 ogledov

Roglič prepričal tudi svojega največjega kritika: "Roglič je resnično fenomen!"

Bradley Wiggins Profimedia
Legendarni britanski kolesar sir Bradley Wiggins sicer ne velja za velikega privrženca Primoža Rogliča, saj je večkrat kritiziral njegove nastope, po Rogličevi zmagi v skupnem seštevku Dirke po Španiji pa je tudi sir Bradley priznal, da je Roglič fenomen ter pravi gospod športa.

Legendarni zmagovalec Dirke po Franciji, sir Bradley Wiggins, se je končno omehčal do slovenskega kolesarskega zvezdnika Primoža Rogliča ter ga pohvalil, kako je tekom nastopov v zadnjih letih dozorel ter izpolnil svoj potencial z zmago na Vuelti.

Primož Roglič Razburil Šport Legendarni kolesar brani Movistar, Rogliča je označil za amaterja

29-letni kolesar ekipe Jumbo-Visma tako za Wigginsa ni več le talent: "Zame ni več zgolj kolesarski talent. Zdaj je namreč izpolnil svoja pričakovanja, izpolnil je svoj potencial, ki ga je imel kot kolesar. Zdaj je zmagovalec Grand Toura in je v klubu, kamor vstopijo le redki. In to mu je uspelo v zgolj šestih letih kolesarjenja! Resnično je fenomen!"

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Wiggins je nato še enkrat poudaril dejstvo, da se Roglič s kolesarstvom profesionalno ukvarja šele šesto leto: "Celotno dirko se pogovarjamo o dvajsetletnikih. O Tadeju Pogačarju, ki je dobil tri etape, ter o ostalih, ki so stopili na veliko sceno, kot so Remco Evenepoel, Mathieu van der Poel ter seveda zmagovalec Toura, Egan Bernal. Toda ne smemo pozabiti, da tudi Roglič vozi kolo komaj poslednjih šest let! Ponavljam, fenomenalno je, kar mu je uspelo, in ne pozabimo, da je Tour lani končal kot četrti in da ima na Dirki po Franciji že dve etapni zmagi."

primož roglič Španski mediji Šport Rogliča označili za "najbolj mrzlega šampiona"

Wiggins se je nato ozrl na pripombe predvsem španskih medijev, ki so Rogliču očitali, da ni pravi šampion, ker je preveč "hladen" in premalo čustven, kar je Wigginsa zelo zmotilo: "Dejansko mislim, da je to njegova velika prednost. Vsa ta njegova mirnost, da je vedno 'cool' ter zbran. Ta njegov način, kako je pristopil k temu športu, da se je pripravljen učiti. In Jumbo-Visma je to odlično razumela ter ga razvijala na pravi način, kar tudi pojasni, zakaj je podaljšal pogodbo, kljub prihodu Toma Dumoulina."

Bradley Wiggins | Avtor: Profimedia Profimedia

"Izgleda kot pravi gospod in tudi je pravi gospod športa. Mislim, kar mu je uspelo v zadnjih dveh letih, je res neverjetno. Dvakrat je bil na stopničkah Grand Toura, ene so mu za las ušle. Letos na Giru se je seveda marsikaj naučil, še posebej pa bi poudaril njegov lanski nastop na Touru. Ko je vsem ušel na spustu ter zmagal na kraljevski etapi."

Primož Roglič UCI lestvica Šport Velika napaka UCI pri računanju! Roglič ni drugi kolesar sveta!

"Njegove kronometerske sposobnosti so resnično neverjetne. Na Vuelti je tu ustvaril neverjetno razliko in od takrat dalje ni naredil ene same napake. Izgleda, kot da nima velikega ega, kar je zelo pomembno. Ne boji se namreč, če izgubi etapo, če izgubi proti konkurentu kakšnih 5 sekund, saj ne šteje zgolj en sam posamezen dan. Preprosto se zbere, medtem ko bi se nekateri čustveno sesuli, in mirno nadaljuje z dirko. Nekaj podobnega smo lahko videli zadnjič, ko so bili pri Movistar, recimo temu predrzni, ter ga napadli takrat, kot so ga. On pa je bil po etapi ves miren in eden redkih, ki se ni odzval na to potezo. Ves čas je bil zgolj fokusiran le na lastne nastope ter zmago na dirki. Resnično mislim, da bo v tem športu še veliko dosegel."

Bradley Wiggins | Avtor: Profimedia Profimedia

Wiggins se je nato ozrl nazaj na delovanje Rogličeve ekipe Jumbo-Visma, kjer je ponovno izpostavil napake iz letošnjega Gira: "Mislim, da so imeli nekaj neposrečenih potez... še posebej postanek za malo potrebo, ko je Roglič najbolj potreboval njihovo pomoč. Nikoli ne bomo vedeli, če ga je ta napaka stala Gira, toda imela je eno dobro posledico. Ekipa se je malce zamislila. Včasih se v kolesarstvu nekatere stveri jemljejo za samoumnevne, svojo pozicijo vzameš za samoumnevno, in zdi se mi, da je bila njegova prepričljiva predstava do tega trenutka na Giru tisto, zaradi česar je ekipa zmago že imela za samoumnevno."

"Toda od takrat so se popolnoma spremenili, poglejte si samo, kakšno fantastično Dirko po Franciji so imeli! In zdaj so ponovno na dirko pripeljali Rogliča ter popravili svoje napake. Niso se ozirali na preteklost, Roglič se ni kujal zaradi napak iz preteklosti, in so zmagali! Mislim, da bojo naslednjo sezono z lahkoto konkurirali ekipi Ineos!"

Primož Roglič Vuelta Zvezdnik Šport "Roglič bo rdeč v Madridu, Jumbo-Visma lahko nasledi Ineos" Primož Roglič Odzivi iz tujine Šport Roglič začrtal novo ero, Pogačar odkritje Vuelte primož roglič Visoke ambicije Šport Pedala so še vroča, Rogličev šef pa že kuje načrte
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice