Šport
11810 ogledov

Pogačarju uspelo, kar ni nikomur v 85 letih

Tadej Pogačar Vuelta Epa
Dirka po Španiji se je končala z velikim slovenskim zmagoslavjem.

Dvajseta etapa Vuelte se je končala povsem po slovenskih željah. Primož Roglič je zanesljivo odbil vse napade in ostal v rdeči majici, v kateri bo v nedeljo kot končni zmagovalec prišel v Madrid.

Primož Roglič Vuelta 20. etapa Šport Veliko slovensko zmagoslavje: Pogačar do etape, Roglič do Vuelte

Predzadnji dan dirke pa je bil v znamenju Tadeja Pogačarja. Član moštva UAE Emirates je s samostojno akcijo prišel do etapne zmage na odločilni preizkušnji.

Dvajsetletnik s Klanca pri Komendi se je z odlično vožnjo povzpel na tretje mesto v skupnem seštevku, obenem si je zagotovil naslov najboljšega mladega kolesarja.

Sobotna zmaga je bila že tretja za Pogačarja na letošnji španski pentlji, s čimer je postal najmlajši kolesar v zadnjih 85 letih, ki je dobil vsaj tri gorske etape na eni od velikih tritedenskih dirk.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 23:33 14.september 2019.

    Nadaljevanje ... je drugi TV motorist zasledovalno skupino spremljal od spredaj in s tem kazal orientacijsko hitrost skozi ovinke Valverdeju oz. Astaninim rezalcem zračnega upora ! Da ni bilo te barabije , bi Valverde zdrsnil na 3, mesto generalne uvrstitve ...prikaži večve ! Emostavno povedano , Pogačar je moral pred ovinki bremzati vsaj za 3km hitrosti , nato pa spet potegniti na hitrost zaledovalcev !

  • Žurnalček 23:27 14.september 2019.

    Še ena barabija Špancev, ki je bila morda neopazna navadnim gledalcem. Pri zadnjem spust, ko je Pogačar dobil 1. 38s. prednosti , je motorist začel voziti 200m pred njim in mu tako ni nakazoval možno orientacijo hitrosti skozi ovinke nepoznane ...prikaži več ceste . Da je vozil kot bi moral , bi prehitel tudi Valverdeja v generalnem plasmanu. Medtem, ko je TV motor , se pravi že drugi motorist okoli Pogaćarja vozil za njim in ga snemal od zadaj, da mu slučajno s kadrpm spredaj ne bi kazal ovinkov ,nadaljevanje

Sorodne novice